Két egyszerű recept - csodás eredmény!

Biztos veletek is volt már olyan, hogy valamilyen különlegességet készítettetek volna extra hozzávalók és sok macera nélkül. Na, ez pont egy ilyen recept!

F. Nagy Angélánál biztosan olvastam, de szerintem Polz Alaine is írta valahol, hogy mekkora gond volt az ötvenes években az íróférjeket, na meg a vendégeiket kiszolgálni. Pénz, alapanyag sehol, igény annál több, úgyhogy fel kellett kötni a kötényt ahhoz, hogy finom és elegánsnak tűnő uzsonnával vagy vacsorával tudjanak előállni.

A tojáskrémmel töltött sós bögrés falatkák receptjét itt találod

Ez jutott eszembe, amíg ezeket készítettem - két pofonegyszerű recept összerakásával készült, és mégis más, mint a megszokott.

A tojáskrém - annak, aki szereit - valószínűleg megunhatatlan, ráadásul az alapot a végtelenségig variálhatjuk zöld vagy keleti fűszerekkel, különböző krémekkel vagy a hűtőben talált egyéb alapanyagokkal. Én most a klasszik retró verziót csináltam, némi lilahagymával és snidlinggel - tavasz van, hagymázzunk. Tésztának meg egy nagyon egyszerű bögrés vajas tésztát választottam, ami sós rúdtól elkezdve pogácsán át bármire felhasználható.

A tojáskrémmel töltött sós bögrés falatkák receptjét itt találod

És bár nincs benne sütőpor, sütés közben szép kis kupolaalakot vesz fel, ami kihűlve, levágva tökéletesen tölthető - akár tojáskrémmel vagy rilettel, házi pástétommal, de bármilyen zöldségkrémmel is. Mivel jó vajas, italkorcsolyának is jó, de piknikre is vihetjük, biztos elég lakató lesz pár órára.

Ez is érdekelhet

3 szuper tojáskrém reggelire!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...