Még tart a február, egymást érik az összejövetelek. Mindegy, hogy óvodai farsang, munkahelyi móka vagy házibuli – a partifalat mindig nyerő ötlet!
A baráti társaságnak vacsorát főzni mindig öröm. Jó dolog összeállítani a menüt, beszerezni az alapanyagokat, gondosan elkészíteni a fogásokat, majd feltálalni, és nézni, ahogy a vendégsereg eltünteti, aztán jóllakottan hátradől – és távozik. Sajnos a csodavacsik alkalmával gyakran benne van a pakliban, hogy kizárólag érkezéskor és távozáskor látjuk a vendégeket – az este további részét ugyanis a konyhában töltjük.
Jut is, marad is
A fenti szituációnak két ellenszere van: vagy bevisszük a konyhába a barátokat vagy készítsünk partifalatokat! Ebbe a szép szóba minden beletartozik,aminek az előállítása nem túl macerás, nem kell hozzá sok idő és elfogyasztásához nincs szükség a nagyi Herendijére.
Határ a csillagos ég
Attól függően, hogy kit várunk vacsorára, a lehetőségek száma végtelen. Az egyszerűség nevében készítsünk szendvicset – klasszikusat, különlegeset vagy meleget. Ha egzotikus falatokkal szeretnénk elkápráztatni a vacsoravendégeket, készüljünk tortilla-tekercsekkel, sushival, bruscettával, hideg és meleg tapasokkal. Maradhatunk a klasszikus terepen pogácsával, de több fogást is felvonultathatunk, ha különböző kencéket készítünk. Ha igazán stílusosak akarunk lenni, akkor természetesen saját készítésű, langyos kenyérrel tálaljuk! Amennyiben a szalvétáról csipegetés gondolatát egyáltalán nem tudjuk elviselni, akkor tegyük a konyhát az asztal közepére és csináljunk együtt raklettet vagy fondüt!