Készíts régiből újat: Turbózd fel régi, ósdi vázáid ezzel az egyszerű módszerrel!

Nem kell a lakberendezési boltokat járni a legújabb dekorációs darabokért. Frissítsd fel otthon megunt, régi vázáidat. Sok hozzávaló sem kell hozzá!

Ebben az évben legtöbbünk életének színtere leginkább a saját lakása. Most hoztunk egy remek ötletet, amivel elütheted az időt, nem is akárhogy: menő őszi dekorációt is készíthetsz, saját kezűleg. Nincs más dolgod, csak elővenni megunt vázáid, üvegeid és műanyagpoharaid, aztán indulhat is a móka. Meglásd, az eredménytől elájulnak a barátaid is!
Üvegből, műanyagból és kerámiából készült tárgyak terrakottás új élete
Amire szükséged lesz:
220-as csiszolópapír
akrilfesték (terrakotta színhez narancs és törtfehér)
ecsetek
tálka a festéshez
Hogy csináld?
Ha az átalakításra váró tárgy műanyagból készült, akkor mindenképp csiszold át, hogy a festék minél jobban megtapadjon rajta. Ezután keverd össze a narancs és a törtfehér festékeket, majd adj hozzá 1:1 arányban szódabikarbónát.
Keverd össze jól a keveréket, valahogy így kell kinéznie, legyen homogén, azaz csomómentes és levegős:
Nincs más teendő, mint festeni. Kend fel az első réteget, majd várj, míg megszárad. Ezután kerüljön fel a második, szükség esetén pedig még egy harmadik.
Jegyezd meg: csak és kizárólag vázának, egyéb dekorációs célra használd az így elkészült darabokat, étel vagy konyhai élelmiszer-tárolónak egyáltalán nem ajánlott.
Elég menő őszi díszek, igaz?
Ez is érdekelhet:

Ezeket olvastad már?

via Food52

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...