Készíts mentás-csokis bonbont ajándékba!

Bár a hosszú érlelésű házi likőrökhöz már késő van, a saját kezűleg készített bonbonoknak még bőven nekiállhatunk, remek karácsonyi ajándék lehet!

A karácsonyi ajándékok előállítása igazi családi program lehet, ha olyan ötlethez nyúlunk, aminek az elkészítéséből a gyerekek is ki tudják venni a részüket. Én nagyon szeretek olyan ajándékokat gyártani, amelyek szó szerint is magukon hordozzák a kicsit keze nyomát. Ilyen például a só-liszt gyurma figura, vagy a belenyomott kicsi kézlenyomat, a festékes lábnyom, a gyerekekkel közösen rajzolt képeslap, de ilyen lehet a házi bonbon is. Tuti sikere lesz a barátok, ismerősök körében.
A mentás-eperlekváros bonbon receptjéért kattints ide!
Én most egy olyan receptet választottam, amihez sütilapot kell sütni, de akinek ehhez már nincs kedve, affinitása, kekszmorzsával is nyugodtan elkészítheti. Már a tészta bekeverésénél is segítségünkre lehetnek az apróságok, de csak ez után jön a munka igazán gyerekbarát része. (Az én fiam ez alkalommal valahogy hozzáfért egy tojáshoz, amit a tőlünk ellesett mozdulattal akkurátusan feltört – az asztal közepén.)
A mentás-eperlekváros bonbon receptjéért kattints ide!
A kisült lapot szét kell tépkedni-morzsálni. Végre egyszer nem azért kell rimánkodnom a konyhában, hogy „tessék már kimászni abból a tálból!”, mikor már könyékig, és még azon is túl elvesztek a gyerekek valamely nyersanyagban. Csak arra figyeljünk oda, hogy a nagy munkában a kóstolgatás elkerülhetetlen, és a bonbon-alapanyag nagyon gyorsan tud eltűnni két kicsi szájban.
A mentás-eperlekváros bonbon receptjéért kattints ide!
Miután a tésztát szétmarcangoltattuk a kölykökkel, jöhet a szó szoros értelemben vett gyurmázás. Játsszunk az étellel, most szabad. Nem könnyű elérni, hogy a kis golyók legalább nagyjából hasonló méretűen kerüljenek ki a gyerekek kezéből, de hát ettől lesz minden darab egyedi és megismételhetetlen.
A mentás eperlekváros bonbon receptjéért kattints ide!
A csokival való bevonást már az esti magányomra hagytam. A folyékony csokoládé ugyanis, ha gyerekkézzel érintkezik, bárhol képes felütni a fejét, és úgy éreztem, hogy ehhez már túl kevés a még nem ősz hajszálam. Azért összességében jó móka a gyerekekkel való bonbon-gyártás, de a legjobb része nyilván az lesz, mikor átadjuk az édességet a barátoknak és egy széles mosoly kíséretében hozzátesszük: ezt együtt készítettük.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...