Készíts ketchup- és mustárgolyót!

A molekuláris gasztronómiáról sokan azt gondolják, csak professzionális körülmények között lehet gyakorolni. Most bebizonyítjuk, hogy otthon is varázsolhatsz!  

A Konyhafőnök mai adásában Litauszki Zsolt, a Zsidai csoport nyolc éttermének kreatív séfje mutatta meg a versenyzőknek, hogyan működik a molekuláris konyha - sous vide báránygerincet készített sütőtöktextúrákkal. Sokan azt gondolják, hogy képtelenség otthon a molekuláris konyhával operálni, hiszen speciális eszközöket és technikát igényel - most megmutatjuk, hogy ez nem így van! A házi hamburgerkészítés így is nagy népszerűségnek örvend - ha legközelebb készítesz, tálalj mellé jópofa ketchup- és mustárgolyókat. Mutatjuk, hogyan!

És hogy mit kell tenned?

  • Tegyél 2 dl olívaolajat a mélyhűtőbe fél órára.
  • Önts össze negyed bögre vizetés kétharmad bögre ketchupot.
  • Adj hozzá egy tasak agar-agart
  • Tedd egy lábasba, és kevergesd, amíg fel nem forr.
  • Tedd egy kisebb tálba, és pipettával csöpögtess cseppeket a mélyhűtőből előkapott olajba.
  • Tégy ugyanígy a mustárral is!
  • Tegyél egy nagyobb tálba hideg vizet, és kanalazd kiaz olajból a ketchup- és mustárgolyókat.
  • Keverd meg az egészet, és szűrd le.
  • Tálald tetszés szerint!

A Konyhafőnök adásáról itt tudhatsz meg még többet!

Legújabb receptek

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...