A Konyhafőnök mai adásában Litauszki Zsolt, a Zsidai csoport nyolc éttermének kreatív séfje mutatta meg a versenyzőknek, hogyan működik a molekuláris konyha - sous vide báránygerincet készített sütőtöktextúrákkal. Sokan azt gondolják, hogy képtelenség otthon a molekuláris konyhával operálni, hiszen speciális eszközöket és technikát igényel - most megmutatjuk, hogy ez nem így van! A házi hamburgerkészítés így is nagy népszerűségnek örvend - ha legközelebb készítesz, tálalj mellé jópofa ketchup- és mustárgolyókat. Mutatjuk, hogyan!
És hogy mit kell tenned?
- Tegyél 2 dl olívaolajat a mélyhűtőbe fél órára.
- Önts össze negyed bögre vizetés kétharmad bögre ketchupot.
- Adj hozzá egy tasak agar-agart
- Tedd egy lábasba, és kevergesd, amíg fel nem forr.
- Tedd egy kisebb tálba, és pipettával csöpögtess cseppeket a mélyhűtőből előkapott olajba.
- Tégy ugyanígy a mustárral is!
- Tegyél egy nagyobb tálba hideg vizet, és kanalazd kiaz olajból a ketchup- és mustárgolyókat.
- Keverd meg az egészet, és szűrd le.
- Tálald tetszés szerint!