Készíts házilag sminklemosót – ha nem szeretnél több ezret költeni a bolti organikus változatokra

Ha azt szeretnéd, hogy teljesen adalékmentes legyen a sminklemosód, akkor próbáld ki ezt a házi receptet!

Arról már korábban írtunk, mennyire fontos, hogy lefekvés előtt lemossuk a sminkünket, hiszen rengeteg problémát okozhat, ha elmulasztjuk. Persze én abszolút megértem, ha nincs mindig kedvünk előrángatni a vattát és a micellás vizet/lemosót, főleg, hogy Murphy törvényéhez hűen vagy az egyik, vagy a másik mindig eltűnik.

Én pár hónappal ezelőtt nagyon meguntam ezt, az egyik barátnőm javaslatára pedig vettemmicellás kendőt, mert szerinte ez megoldja a problémámat. Bevallom, nekem egyáltalán nem vált be, sőt, a szemem környéke napról napra vörösebb lett. Valószínűleg ennek a dörzsölés lehetett az oka, ugyanis nem voltak elég nedvesek a kendők ahhoz, hogy könnyedén eltávolítsam a szempillaspirálomat.

Kicsi kutakodás után találtam rá erre a receptre, amiben vattakorongokat kell beáztatni egy különleges keverékbe. Körülbelül 5 perc elkészíteni, és gyönyörűen leszedi a sminket, miközben ápolja a bőrt.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál jojobaolaj
  • 1 evőkanál makadámiaolaj(mindkettő elérhető több webshopban, drogériában is)
  • 200 ml víz
  • 1 csomag pamut vattakorong
  • 1 üveg (fontos, hogy zárható legyen)

Elkészítés:

Mérd ki a vizet, és egy edényben keverd össze az olajokkal. Rakd egy kicsit félre, és tegyél a kikészített üvegcsédbe körülbelül 5 vattakorongot. Ezeket fogod beáztatni. Az összekevert olajos folyadékot öntsd bele az üvegbe, rá a vattákra, és kész is vagy!

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...