Készíts halas ételeket gyermekednek!

Tonhalsaláta, natúr halszelet rakott zöldségekkel vagy csőben sütve. Gyorsan elkészíthető és ízletes fogások a mindennapokban.

Tudom, a lazac nem olcsó mulatság, de egy hónapban egyszer érdemes rááldozni, ha tehetjük. Csodás színével és szaftos állagával mosolyt varázsol minden kisgyerkőc arcára. Egy fantasztikus és minden alapanyagában egészségmegőrző hatású receptet hoztam. Mely összetevője miért jó nekünk? Jövő héten Bodon Judit dietetikusunk pontosan leírja nektek.

Sült lazac a legjobb spenótos-céklás salátával recept

Sok-sok finomság: többek között salátalevél-keverék, spenót, sárgarépa, kétféle hagyma, vérnarancs, avokádó és cékla kerül abba a salátába, amellyel megágyaztam a roppanósra pirított bőrű lazacszeletnek. A saláta öntete egy különleges vinaigrette, melyben a citromot vérnarancs leve váltja fel. Észbontó! És ha ez mind nem lenne elég színkavalkád a tányéron, gránátalmamagokat szórtam mindennek a tetejébe!

Sült lazac a legjobb spenótos-céklás salátával recept

Hal mellé rizs dukál? Persze ez a legegyszerűbb megoldás, én is gyakran alkalmazom, de nem ehhez a finomsághoz. Ha már szuper alapanyagok kerültek idáig a receptbe, akkor kísérje bulguros köret, melyben három különféle színű kaliforniai paprika virít. Ennél színesebbet talán még sohasem szolgáltam fel. Az étel elkészítésébe érdemes bevonni a családtagokat - apa vágja a hagymát, a nagylány a paprikát, mások a salátaöntetet keverik. A narancsfilézést és a halpucolást és -sütést viszont ne bízzuk másra, magunk intézzük. A legjobb, ha rögtön a halárust kérjük meg – neki ugyanis megvan hozzá a csodaszerszáma – , hogy a pikkelyeket távolítsa el. Így sütés előtt elég egy kis öblítés. Papírtörlővel itassuk le a vizet a halszeletről, hogy ne sercegjen, fröcsköljön pirulás közben!

Sült lazac a legjobb spenótos-céklás salátával recept

A hónap más heteiben nem feltétlenül kell ilyen sokrétű munkát bevállalnunk. Nizzai saláta, tonhalas farfalle, egy szelet harcsa párolt zöldségekkel is kerülhet az asztalra. Ha mégis a bundás dolgokat kedvelik legjobban a gyerekek, akkor süssünk nekik tőkehalból fish and chipset. Fagyasztva jóval olcsóbb, és a halat ez nem hatja meg, tehát nem lesz rossz minőségű a hűtés folyamán.

Jövő héten tényleg jönnek a hétköznapi esték kedvenc tavaszi pitéi. Addig is keressük a legszínesebb halas recepteket, hogy minden hétre jusson egy belőlük!

Gréti

Olvastad már?

Karfiolkenyér és brokkolipizza

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...