Kerti parti felsőfokon

Minden, ami egy jó összejövetelhez kell. Praktikus megoldások, tippek, hogy házigazdaként is kellemes perceket jelentsen a vendégsereg.

Ha nyár, akkor adja magát a kinti helyszín, már ha van ilyenünk. Ügyes tervezéssel elkerülhetjük, hogy őrült rohangálásba csapjanak át a vendéglátás órái, hisz a cél, hogy mindenki jól érezze magát (beleértve a szervezőket is), finomakat együnk-igyunk, beszélgessünk. Lássuk, mit kell tennünk egy jól sikerült kerti mulatsághoz!

Készítsd el előre!

Vagy legalábbis készüljünk előre mindennel, amivel csak lehet. Nincs nehéz dolgunk, két fő irány közül kell választanunk: grillezni szeretnénk vagy még egyszerűbb, ha bográcsban készül az étel.

  • Ha a bográcsozás mellett tesszük le voksunkat, még a vendégsereg érkezése előtt megfőzhetjük a főfogást, és mikor kellően éhesek a meghívottak, csak át kell melegítenünk. Mellé friss saláta vagy savanyúság és felszeletelt kenyér dukál.
  • Ha a grillezést választjuk, nem tudunk ennyire előkészülni, de már az is sokat számít, ha a húsokat nem a vendégek beállításakor kezdjük el szeletelni és fűszerezni. Előző este essünk túl ezen, pácoljuk be a húsokat vagy fűzzük fel a nyársakat, másnap már csak faszenet kell izzítanunk (férfimunka!), mire megérkezik a sok éhes száj. Grillezett húsok mellé egészséges és könnyű megoldás a saláta, melyet kicsivel a vendégség előtt megmosunk, megszárítunk, összevágjuk a belevalókat, de csak a tálaláskor keverjük be!
  • Fussuk végig a listát, lesz-e vega vendégünk, ha igen, vegyünk grillsajtokat, és rácsra velük!

Magvas-balzsamos csirkeszárnyak

Végre péntek, itt a hétvége! Újra jó időt jósolnak, még lesz lehetőségünk pikniket, sütögetést terveznünk. Szívjunk magunkba sok-sok D vitamint és raktározzuk el télire. :) Már ...

Sertéspörkölt 8.- bográcsos

A Deseda tó partján van egy kis telkünk, ott szoktam és imádok bográcsban főzni. Mivel soha nem sikerül egyszerre mindenkinek eleget tenni a családban, mert van aki körömpöri, van aki ...

Csirkesaslik steakburgonyával

Az ötlet onnan származik, hogy vasárnap nem tudtuk eldönteni a párommal, hogy mit főzzünk. Én a saslik egyszerűbb változatára szavaztam, ő pedig a receptben leírt, pikáns páccal sült ...

  • Ha szeretnénk éhségűzőként egy kis előételt is kínálni, javasoljuk a zöldségkrémeket, mártogatósokat, ezeket is készítsük el a kerti parti előtti napon, és dugjuk hűtőbe. Tálaljuk kenyérrel vagy nyers zöldségekkel. A tésztasaláta is kitűnően működik vendégfogadóként vagy akár főfogásként is lakmározhatnak belőle, akik éppen nem kívánják a húst.

Tésztasaláta light

Ebben a hőségben a forró tésztákat nem igazán kívánja az ember szervezete. Jó alternatívát jelentenek a menthetetlenül fellépő pasta iránti vágy esetén a tésztasaláták. Hasonló ...

  • A desszert sem maradhat el: egy nagy adag sorbet vagy gyümölcssaláta a nyári hőségben tökéletes lezárása az ételsornak. Természetesen mindkettő már a hűtőben éjszakázhat, a gyümölcssalátára ne feledjünk citromot is csepegtetni, nehogy megbarnuljanak másnapra az arra hajlamos gyümölcsök.
  • Ne feledkezzünk meg az ételek kiválasztásakor az aranyszabályról, miszerint ne ilyenkor kísérletezzünk új receptúrákkal, szerencsésebb a régi, jól beváltakhoz ragaszkodni.
  • Ha nem szeretnénk holtfáradtan ajtót nyitni a vendégeknek, elégedjünk meg egy-két előétellel, egy főfogással és egyféle desszerttel, kerüljük a terülj, terülj, asztalkám effektust, nem kell túl sokfélét bevállalni.

Sült paprikás mártogató

Az az igazság, hogy jól bevásároltam. Most nyitott egy élelmiszerbolt a környékünkön, és náluk vettem egy kartondobozba csomagolt "feta" sajtot. Amikor otthon kibontottam, krémsajtot ...

Cukkinikrém 2. - sajtos

A cukkinikrém elkészítését is a keleti ételek ihlették. Alapja grillezett cukkini, tahini, sajt és joghurt. A keleti ételek sorában a mezzeasztal (előételek) bőségét hivatott ...

Sült zöldségkrém

A recept igazából csak egy hirtelen ötlet eredménye. Sült zöldségeket készítettem húshoz köretnek. A maradékot beízesítettem, így készült a finom zöldségkrém. Annyira ízlett ...

Sütihalom pár perc alatt >>

Italok hűtése

Ha kicsi a hűtőnk vagy nem szeretnénk egyfolytában a jégszekrényhez rohangálni, kapjuk elő a jobb állapotú vödröket, dézsákat, töltsük meg jéggel, és ebbe állítsuk a sörös- és borosüvegeket. Az aprónépnek, sofőröknek és absztinenseknek házi szörp és limonádé jár. Készítsünk belőle jó nagy adagot, töltsük palackokba, és ezek is mehetnek a jeges tárolókba.

Mit igyunk kánikulában? >>

Teríték

Fő a lazaság! Nem kell mindent az élére állítani. Helyezzünk ki a kertbe egy tálalóasztalt, melyen kényelmesen elférnek a tányérok, evőeszközök, poharak, szalvéták. Innen majd mindenki elveheti a sajátját.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...