Kerti álom sült rizs

Süss sült rizst, ami garantáltan nem szárad ki a sütőben. Amikor felvágod és kiemeled az első szeletet, a sok sajt csak úgy nyúlik utána, sőt, rizottószerűen krémes lesz!

Hacsak nem valamilyen felkérésre főzök, mindig magam választom ki a cikkem témájául szolgáló receptet. Múlt héten viszont dietetikus kolléganőm felhívta a figyelmem egy szuper rizses egytálételre, és nem titkolt szándéka az volt, hogy beleszeressek és elkészítsem. Tartozott hozzá egy videó is. Amikor megnéztem, tudtam, semmi kétség, ez lesz a következő delikvens.

Sütőben sült “kerti álom” rizs recept

Első próbálkozásra, amennyire lehet, mindig tartom magam az eredeti recepthez. Most is majdnem így volt, a sajttal ugyanis nem tudok szűkmarkúan bánni. Bevallom, rendesen megszaladt a kezem reszelés közben. A rétegenként rakott rizsnek ez természetesen csak kedvezett, rizottoszerűen krémes lett tőle. Ebben az a fantasztikus, hogy a jó állag elérése érdekében nem kell a fazék mellett álldigálni és a rizst kavargatni egy órán keresztül.

A sütőben sült “kerti álom” rizs receptjéért kattints a képre!

Más rizzsel sütött, tepsiben készülő ételekkel szemben ennek a rizsnek esélye sincs a kiszáradásra. A rizssorok közé ugyanis egy tejszínes-tojássárgás-mozzarellás alapú szósz kerül, amibe sonkát és reszelt sárgarépát is csempészünk. Hogy a teteje csodásan roppanós legyen, további reszelt sajt – pecorino, grana padano vagy parmezán és mozzarella elegye – zárja fedél alá a rizsrakottast, így őrizve meg annak frenetikusan jó állagát és ízét.

Sütőben sült “kerti álom” rizs recept

És hogy miért kapta a sütőben sült rizs a kerti álom jelzőt? Hát azért, mert így tavasszal bárki kimegy a kiskertjébe, ennek hiányában piacot látogat, és begyűjti a természet adományait, mint például: újhagyma, póré, karfiol, brokkoli, cukkini és paradicsom, majd gyorsan tejszínes-sajtos szószba rejti, és jázminrizs közé süti.

Csodás sajtos sült rizs, kattitns a receptért ide!

Jövőhéten az édesszájúaknak kedvezek, addig nézzetek körül a spájzban, és állítsátok össze a saját rizsrakottasotokat!

Gréti

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...