Van egy zöldség, amit utálnak a levéltetvek

A levéltetveket nem különösebben kedveljük a kertben (sem), főleg, ha megtámadják hőn szeretett és gondozott zöldségeinket. Tudtad viszont, hogy van egy növény, amit utálnak, és a közelébe se mennek?

A levéltetvek távoltartása nem egyszerű feladat - aki növényt nevel, zöldséget, gyümölcsöt termeszt, az tudja. Természetesen létezik millió mód az irtásukra, de a legtöbb vegyszeralapú, és nem túl környezetbarát, rosszabb esetben pedig hatástalan.

A zellertől menekülnek a levéltetvek

Tudtátok viszont, hogy van egy növény, aminek még a szagát is utálják? Ez nem más, mint a zeller! Érdemes a növények közelébe ültetni, mert messze űzi a tetveket, ráadásul mivel teljesen organikus, így nem ártunk senkinek és semminek vele, sőt, meg is ehetjük.

Kínai ropogós zellersaláta

Nálam mindig az van a zellerszárral, hogy megveszem, mert valamibe kell, viszont csak egy-két szárat használok belőle, a többi pedig megmaradt, és nem tudom, mit kezdjek vele. Most már ...

Póréhagymás zellerkrémleves

Ez a zellerkrémleves annyira jó lett, hogy azonnal fel kellett töltenem a receptjét, mert ezt mindenkinek meg kell kóstolnia! Olyan volt, mintha telenyomtam volna ételízesítővel, pedig csak ...

A zeller élettani hatásai

A zellergumó híres arról, hogy egészséges, sőt, az ókori görögök szerint nemivágyfokozó is. Vízhajtó hatású, sok-sok szerves nátrium, emellett kalcium, foszfor, vas, kálium és magnézium is található benne. Serkentőleg hat a veseműködésre, de bevethető emésztési panaszok esetén is.

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...