Feltalálták a kenyeret, ami képes csökkenteni a vércukorszintet

A táplálkozáskutatók találtak egy alapanyagot, ami sikeresen normalizálja a vércukorszintet.

Az Amerikai Táplálkozási Társaság sikeresen kidolgozott egy lisztkeveréket, amiből olyan kenyeret lehet sütni, ami hosszabb ideig tart jóllakottan, valamint csökkenti a vércukorszintet – írja a Magyar Mezőgazdaság oldala.

Itt a kenyér, ami képes csökkenteni a vércukorszintet

A vércukorszint csökkentésével pedig minimalizálható az elhízás vagy a cukorbetegség kialakulásának kockázata.

A kifejezetten erre a célra kifejlesztett liszt hüvelyeseken alapul

Az összetevők között megtalálható a csicseriborsó, a lencse és a bab, amik fontos szerepet játszanak az egészséges testsúly fenntartásában és a szívbetegségek kockázatának csökkentésében. A kenyeret természetesen kísérletnek is alávetették, amiben a résztvevőknek 30 és 60 százalékos csicseriborsólisztet tartalmazó kenyeret kellett fogyasztaniuk. A csicseriborsót tartalmazó kenyér a szokásosnál hosszabb ideig tartó teltségérzetet biztosított. Később cukorbetegségben szenvedő embereket is bevontak a kutatásba.

A kutatók megállapították, hogy a 30 százalékban csicseriborsólisztet tartalmazó kenyér 40 százalékkal csökkentette a vércukorszintet.

Sőt, hasonló csökkenés volt tapasztalható 60 százalékos liszt esetében is. A kedvező eredmény a kutatók szerint a keményítő hosszabb lebontásának utóhatása a szervezetben. A teljes kutatás eredményét a The American Journal of Clinical Nutrition című szakmai folyóiratban tették közzé.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek