3 trükk, hogy a megszáradt kenyér újra friss legyen

Kenyérfrissentartó trükköket hoztunk, melyek közül az egyik során a csap alá kell tartanunk kedvenc pékárunkat, most figyelj!

Rengeteg praktika van arra vonatkozóan, hogyan frissítsük fel a megszáradt kenyerünket, illetve hogy hogyan érhetjük el, hogy ne szikkadjon meg egy nap után. Hoztunk is pár tuti tanácsot:

1.) A kenyér új élete

Ahhoz, hogy újra puhává varázsoljuk a kiszáradt kenyeret, nem sok mindenre van szükségünk csak egy kis vízre és sütőre! Melegítsünk elő a sütőt 150 °C-ra, a kenyeret tegyük egy pillanatra a csap alá, majd rakjuk sütőbe, és hagyjuk sülni-melegedni 10-12 percig, hogy visszanyerje frissességét.

Tudtad?

A kenyér kiszáradását a lisztben lévő keményítő nedvességtartalmának csökkenése idézi elő. Ezt a folyamatot a hideg gyorsítja, így, ha egy mód van rá, ne tároljuk hűtőben a kenyeret.

2.) Fóliába tekerve

A fóliás megoldás jónak tűnik, de kombinálni kell egy vászonszatyorral: tekerjük be folpackba a kenyeret, majd tegyük be a kenyértartó zsákba, így tényleg friss marad pár napig.

Dagasztás nélküli csodakenyér

Jim Lahey receptje, amely elsőként a New York Timesban jelent meg, majd végigsöpört az interneten. Én magam meglehetősen szkeptikusan álltam a dologhoz, nem hittem benne, hogy valóban lehet ...

Vadkovászos gyökérkenyér

Fahéj és Torma receptjei segítségével készítettem a vadkovászt. A gyökérkenyér receptjét pedig a "Nem vagyok mesterszakács" oldalon találtam, de annyit módosítottam rajta, hogy ...

3.) Fagyasztás

Kicsit vitatott ez a módszer, van, akinek nagyon bevált, és van, akinek egyáltalán nem. Talán az arany középút ebben az esetben, ha szeletelve, bezacskózva tesszük el a mélyhűtőbe a kenyeret, és mindig pont annyi szeletet engedünk fel belőle, amennyire szükségünk van. Így akár 1 hónapig is eltartható a kenyér penészmentesen. Kiolvasztás után pedig kicsit rakjuk a sütőbe, így még finomabbá válik!

Szerző: Németh Orsi

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több trükk itt:

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Húsvéti édes fonott kalács

A kalács elengedhetetlen része az ünnepi asztalnak, ami lehet édes vagy sós is. Ha igazán mutatós kaláccsal szeretnénk meglepni a családot, akkor bátran vállaljuk be a hat fonatos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!