A kenyérfajta, ami sokáig eltelít, és segít a fogyásban

Egyáltalán nem mindegy, milyen kenyeret választunk, hiszen ha a megfelelőre tesszük le a voksunkat, akkor akár a fogyásunkat is támogathatjuk.

Egy svéd kutatás azt állítja, hogy egy bizonyos kenyérfajta jelentősen csökkenti az éhségérzetet, egyúttal a napi bevitt kalóriamennyiséget is. Mint kiderült, azoknál, akik rozst fogyasztottak, jelentős testtömegvesztés volt megfigyelhető, és a testzsírszázalékuk is többet csökkent azokhoz képest, mint akik a búzafinomlisztet részesítették előnyben. 

A kenyérfajta, ami sokáig eltelít, és segít a fogyásban

A tudósok 242 túlsúlyos embert vizsgáltak 12 héten keresztül. Mint kiderült, azok, akik rostban gazdag, rozsból készült élelmiszereket fogyasztottak, átlagosan több mint 1 kilóval többet fogytak, és a testzsírszázalékuk 0,54%-kal jobban csökkent, mint a búzalisztes csoporté.

Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a benne található rost akár 8 órával tovább nyújt teltségérzetet, mint a búzából készült változatok.

Forrásunk volt.


Még többet olvashatsz az étrendekről itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...