Kenj vaszabit a fogkefédre!

A reggeli fogmosás nem csupán higiéniai szempontból roppant fontos, de frissítő hatásának köszönhetően javítja a komfortérzetet, és friss leheletet biztosít egész napra.

Sokan mindezt magas fokon űzik, és tűrőképességtől függően válogatják a leginkább mentolos fogkrémeket. (Vélhetően ez olyasmi lehet, mint amikor valaki mindent elkövet annak érdekében, hogy kimaxolja az ételek és ízlelőbimbói csípősségét.)

Ez utóbbiak számára jelenthet különösen jó hírt, hogy a japán Village Vanguard nevű cég nemrég piacra dobott egy fogkrémet, ami vaszabi ízű. A vaszabi az a zöld, krémszerű fűszerpaszta, amit általában japán éttermekben szolgálnak fel a szasimihezés aszusihoz, íze pedig leginkább a tormához hasonlítható, de annál jóval csípősebb. A fogkrém ízesítéséhez így természetesen hozzátartozik minden, ami a vaszabikrém sajátossága, így a roppant erős csípősség is.

Még mielőtt azonban azt gondolnánk, hogy megint valami aktuális őrületről van szó, Tadashi Munechika, a cég egyik alkalmazottja leszögezte, hogy nincs ebben semmi tréfa, hiszen a terméket fogkrémként állítják elő, így praktikusan hatásos a fogszuvasodás megelőzésében, tehát nem egy hirtelen jött ötlettől vezérelve kezdték meg a gyártást. Ezzel együtt felhívják a figyelmet arra, hogy sem szusihoz, sem pedig szasimihez nem szolgálható fel, de ami talán fontosabb, hogy gyerekek számára egyáltalán nem ajánlott.

Érdekesség amúgy, hogy a vaszabi jelentős gyógyhatásokkal rendelkezik, hiszen komoly antioxidáns-forrás, illetve tele van rákölő hatóanyagokkal, amik elsősorban emlő-, prosztata-, vastagbél-, tüdő-, hasnyálmirigy-, nyelőcső- és hólyagrák, illetve leukémia ellen védenek. Emellett magas antibiotikum-tartalommal bír, jó véralvadásgátló, szuper keringési zavarok, agyvérzés és érelmeszesedés ellen, továbbá gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, sőt, segít megelőzni a csontritkulást is.

Hogy ez a fogkrémben mennyire érvényesül, nem derül ki, de valamivel kevesebb mint 9 dollárért megrendelhető a cég honlapjáról.

(via The Wall Street Journal Japan, címlapgif: FOXADHD)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...