5 bosszantó ok, ami miatt lapos marad a kelt tésztád

Kényes jószág a kelt tészta: akár egy kis elszámolás vagy minimális változás is a recept kudarcához vezethet. Nézzük most azokat a bakikat, amelyektől keletlen, lapos marad a tésztánk!

Nevében is hordozza legfontosabb tulajdonságát a kelt tészta: az élesztő vagy kovász által beindított folyamat teszi ezeket a péktermékeket és süteményeket olyan ellenállhatatlanná. Azonban a foszlós, könnyed kelt tészta nem mindig garancia: vannak olyan (néha idegesítően apró) hibák, amelyek meggátolják vagy megállítják a növekedés folyamatát.

Nézd meg galériánkban a kelt tésztás hibákat:

Receptek, amelyekben kipróbálhatod a tudományt:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tésztás tanács:

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!