Így főzd tökéletesre a kelbimbót: kell neki az extra törődés

A kelbimbó sokféleképpen elkészíthető alapanyag, ráadásul számtalan egészségügyi előnyt rejtenek az apró zöld golyók. Na de mi kell, ahhoz, hogy tökéletesre főzzük? Mai Napi Tippünk végigvezet a legjobb módszeren!

A kelbimbó rostban, ásványi anyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban gazdag alapanyag, így ha eddig nem volt a kedvenced, akkor itt az ideje megkedvelni. Hidd el, a friss kelbimbó igenis finom, és már mutatjuk is, mi kell ahhoz, hogy tökéletesre főzd!

Kelbimbó
Így főzd tökéletesre a kelbimbót: megérdemli az extra törődést

A kelbimbó hibátlan elkészítése a vásárlással kezdődik. Ha frissen veszed a kelbimbót, akkor válassz élénkzöld, esetleg enyhén sárgás szemeket, de semmiképp ne kerüljön a kosaradba barna bogyó.

Ropogós kelbimbótallér

Egy videóban láttam először ezt a receptet, de ott egy időigényesebb szósszal kínálták. Arra nem volt időm, így csak a kelbimbó készült a látottak alapján. A majonézes szószt pedig ...

Legyen szilárd tapintású, levelei pedig szorosan rendeződjenek egymás mellé és köré. Ezután jöhet a tisztítás, ami a tökéletesre főzhető kelbimbóhoz kell.

Először vágd le a kelbimbók alját, majd áztasd őket hideg vízbe 15-20 percre.

Ez a lépés azért is fontos, mert segít a szennyeződéseket, törmelékeket, bogarakat és növényvédőszer-maradványokat eltávolítani. Ezután már csak hideg vízzel át kell öblíteni, és készen is áll a főzésre.

Forrásunk volt.


További hasznos konyhai tippek várnak itt:

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!