A kelbimbó színe, íze a kelkáposztáéra emlékeztet, de íze annál is lágyabb, a rostjai is finomabbak. Ennek a zöldségfélének a jelentőségét változatos felhasználhatósága, remek íze mellett az adja, hogy november-decemberben frissen elérhető, vagyis akkor jutunk gazdag vitamintartalmú friss zöldségféléhez, amikor kevés zöldségnek van igazán szezonja.
A kelbimbó vitamin- és ásványianyag-tartalma jelentős: C-vitamin, B-vitaminok, K-vitamin, béta-karotin, valamint kálium, kalcium, magnézium, foszfor, nátrium, vas, kén, króm, gazdag forrása. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, rákmegelőző, immunrendszert erősítő, emésztést serkentő hatást tulajdonítanak neki elsősorban, de magas ásványianyag- és vitamintartalma miatt is ajánlott fogyasztani.
Tehát a kelbimbónak rengeteg jótékony hatása van, mégis van 3 betegség, amikor nem javasolt beiktatni az étrendünkbe.
Ha ilyen betegségekkel küzdesz, inkább ne egyél kelbimbót
Még több érdekes cikk: