Kék, mint a tenger - Egy nem mindennapi ramen Japánból

Ragyogó kék leves Tokióból, ami a trópusi tengerek türkiz színét idézi.

A Kipposhi tokiói étterem nagyot megy mostanában az interneten, mert "Blue" névre hallgató csirkeramenje egészen megdöbbentő, kék színben pompázik. A leves és az étterem népszerűsége 2017 januárjában kezdett el felfutni, amikor Koziumi úr, a leves alkotója és a Kipposhi tulajdonosa feltöltötte a "Blue" fotóját az Instagramra. A poszt a viszonylag ismeretlen és új éttermet fontos tényezővé emelte a tokiói ramenezők között - írja az OddityCentral.

A leves türkiz színét állítólag Hawaii ragyogó, látványos trópusi vizei ihlették. És a legfontosabb kérdés: mitől kék a leves? Koziumi úr gondosan titkolja a választ, de annyit elárult, csak természetes összetevők találhatóak meg a levesben.

Koziumi egy sűrű csirkealaplevet használ a leveshez, de ezt egy régi kínai technikát alkalmazva teljesen áttetszővé varázsolja. A trükk az, hogy darált hús szór a levesbe a szakács, a húsdarabok pedig magukba szívják azokat az apró részecskéket, amelyek amúgy "fátyolossá" teszik a levest. Így egy olyan kristálytiszta levet kap a szakács, mint az óceán, ami inspirálta a "Blue"-t.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Konyhafelújítás előtt kötelező olvasmány! - 7 munkapulttípus előnyei és hátrányai

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...