A Kipposhi tokiói étterem nagyot megy mostanában az interneten, mert "Blue" névre hallgató csirkeramenje egészen megdöbbentő, kék színben pompázik. A leves és az étterem népszerűsége 2017 januárjában kezdett el felfutni, amikor Koziumi úr, a leves alkotója és a Kipposhi tulajdonosa feltöltötte a "Blue" fotóját az Instagramra. A poszt a viszonylag ismeretlen és új éttermet fontos tényezővé emelte a tokiói ramenezők között - írja az OddityCentral.
A leves türkiz színét állítólag Hawaii ragyogó, látványos trópusi vizei ihlették. És a legfontosabb kérdés: mitől kék a leves? Koziumi úr gondosan titkolja a választ, de annyit elárult, csak természetes összetevők találhatóak meg a levesben.
Koziumi egy sűrű csirkealaplevet használ a leveshez, de ezt egy régi kínai technikát alkalmazva teljesen áttetszővé varázsolja. A trükk az, hogy darált hús szór a levesbe a szakács, a húsdarabok pedig magukba szívják azokat az apró részecskéket, amelyek amúgy "fátyolossá" teszik a levest. Így egy olyan kristálytiszta levet kap a szakács, mint az óceán, ami inspirálta a "Blue"-t.
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
Konyhafelújítás előtt kötelező olvasmány! - 7 munkapulttípus előnyei és hátrányai