Olcsóbban ehetsz ebben az étteremben, ha leadod a mobilodat

Egy angliai étterem úgy döntött, hogy elenged a számla végösszegéből 20 százalékot, ha lakat alatt tartja a vendég a telefonját.

A Spice Fusion nevezetű indiai étterem a fizetendő számla egyötödét elengedi, ha a vendég egy kis kalitkába záratja a mobiltelefonját az ott tartózkodás alatt. Valljuk be, hogy ez az az összeg, amiért már tényleg érdemes lehet leadni a telefont, hiszen ezt már igencsak megérzi a pénztárcánk.

Kedvezményt ad egy étterem, ha leadjuk a telefonunk a vacsora alatt

Az étterem vezetője és tulajdonosa, Rajeev Gupte elmesélése szerint egy alkalommal már nem azon lepődött meg, hogy egy társaság tagjai a telefonjaikat nyomkodják, hanem azon, hogy nem telefonoznak, hanem egymással beszélgetnek. Ez a felismerés adta az ötletet ahhoz, hogy létrehozza szuperakcióját.

Kezdett olyan érzésünk lenni, mintha az ételeink, az asztalaink, a vendéglátóhelyünk csak egy tranzakció lenne, mintha benzint tankolnának, hiába vették a fáradságot, hogy eljöjjenek hozzánk vacsorázni.

Természetesen a 20 százalékért nem csupán elrakni kell a vendégeknek a telefonjukat. Egy látványos kis kalitkába kell betenni a mobilt, amiből csak a vacsora végén vagy vész esetén vehetik ki. A cél az, hogy az emberek ne lefelé meredjenek, hanem egymásra figyeljenek, ha már elmentek közösen vacsorázni.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy az akció csak hétfőnként érvényes, és csak 4 fős asztalok vehetik igénybe, de ettől függetlenül igencsak jó kezdeményezés.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas cikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...