A babapiskótát hosszú évszázadok óta ismerik, kezdetekben sok helyen önálló édességként készítették. Hosszúkás, lekerekített alakja miatt angolul ladyfingernek is hívják. Számos sütemény alapanyaga, leginkább a tiramisu elengedhetetlen alkotóeleme.
Babapiskótával nem tévedhetünk
A babapiskótában az a legjobb, hogy szinte bármilyen sütit összedobhatunk a segítségével. Nem kell vele egyetlen, konkrét recepthez ragaszkodnunk vagy szigorúan betartani a felírt mennyiségeket, mert némi ihletmerítés után és egy kis fantáziával, önállóan is szuper desszerteket alkothatunk.
Házilag is készülhet
Szánjunk időt a házi verzió elkészítésére: jó negyven perc alatt, tojás, cukor és liszt vegyítésével isteni sütiket alkothatunk és óriási élmény lesz a saját babapiskótánkkal készíteni a desszertünket. Lehet joghurttorta alapanyaga vagy bármilyen töltelékkel össze is „ragaszthatjuk” a piskótákat. Habtejszínnel és gyümölcsökkel krémek mellé a legfinomabb.