Kiderült, hogy idén melyik a magyarok kedvenc sajtja

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács az Inspira Research Kft.-vel karöltve felmérést készített a magyar lakosság sajtfogyasztási szokásairól. A felmérésből kiderült, hogy fontos az ár, az, hogy akciós-e az adott termék, illetve a sajt típusa. Arra is fény derült, hogy melyik a legnépszerűbb sajt a magyarok körében.

A kutatásból kiderült, hogy a magyarok 92%-a rendszeresen fogyaszt sajtot, és a vásárlás során az ár és az akciók a legfontosabb szempontok. Fókuszcsoportos beszélgetések és egy ezer fős, felnőtt magyar lakosságot reprezentáló online felmérés jelentette a vizsgálat alapját, aminek célja volt magyar sajtfogyasztási szokások feltérképezése.

A magyarok kedvence évek óta letaszíthatatlan a trónról

Kiderült, hogy egy átlagos magyar háztartás 6000 forintot költ havi szinten sajtra. A füstölt, a tömlős, a lapka, a félkemény sajt és a sajtkrém áll az élen ismertség tekintetében. Jó hír, hogy a vásárlók és fogyasztók sajtismerete sokat javult az elmúlt évekhez képest.

Túrós rúd füstölt sajttal

Ahány gramm liszt, annyi túró és vaj, ez az alapreceptje a világ legfinomabb sajtos falatkájának, a sajtos rúdnak. Ebből a tésztából lehet pogácsát is szaggatni, a fő, hogy minél ...

Trappista, mozzarella, edami

A magyarok kedvenc sajtja viszont változatlanul a trappista, amit szinte mindenki szeret, és az emberek 82%-a évente fogyasztja is, 67 százaléknak pedig mindig van a hűtőjében.

A dobogó többi fokára a mozzarella és az edami fért fel, de a rendszeres sajtfogyasztók körében ezek már elmaradnak a trappista fogyasztásától.

A kutatásból az is kiderült, hogy a "magyar sajt" fogalma nem tisztázott a vásárlók körében.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...