Elkészítettük a kedvenc komfortkajátokat, a Lacikrumplit, sütőtökkel ősziesítettük a Mac and Cheese-t

A múlt héten sem unatkoztunk, hiszen elképesztően izgalmas témákkal foglalkoztunk: profi séfet kérdeztünk arról, hogyan készül a tökéletes pörkölt, elkészítettük a tojáslevest anyukánk receptje nyomán, és a görögök isteni spenótpitéjét is megsütöttük.

  1. A Lacikrumpli, ami olyan jó lett, hogy kiérdemelte a László nevet
    1.

    A Lacikrumpli, ami olyan jó lett, hogy kiérdemelte a László nevet

    A Nosalty csapata előszeretettel jár utána azoknak a recepteknek, amelyeket ti kattintásaitokkal a legnagyobb kedvenceknek szavaztatok meg. Így esett a választás oldalunk egyik legnépszerűbb fogására, a Lacikrumplira, amelynek neve – ha a felnőtté válást kattintások számában lehetne mérni – már simán lehetne László Burgonya is.

  2. 5 apró lépés, amivel soha többé nem ragad a sütid a formájába
    2.

    5 apró lépés, amivel soha többé nem ragad a sütid a formájába

    Az alábbi útmutatónk segít, hogy a süteményed biztosan ne ragadjon bele a sütőformába.

  3. Így készül a tökéletes pörkölt egy profi magyar séf szerint
    3.

    Így készül a tökéletes pörkölt egy profi magyar séf szerint

    A magyar konyha egyik alapja a pörkölt, mindenki ette már, de ha még nem próbáltad ki, hogy kell főzni, tarts velünk, és egy profi séf segít az alapokkal.

  4. A birsalma lesz az őszi-téli húsételeid legújabb barátja
    4.

    A birsalma lesz az őszi-téli húsételeid legújabb barátja

    Az ősz egyik legkarakteresebb különlegessége a birs, amely egyik évben alma, másik évben körte alakban is teremhet. Édes-fanyar ízével nemcsak süteményekben és édességekben, hanem sós ételekben is sikert arathatunk.

  5. A Mac and Cheese, ami beleszeretett a szezon sztárjába, a sütőtökbe
    5.

    A Mac and Cheese, ami beleszeretett a szezon sztárjába, a sütőtökbe

    A szokványos Mac&Cheese-t átalakítottuk egy kicsit, és felturbóztuk a szezon legnépszerűbb alapanyagával, a sütőtökkel.

  6. Nem mindegy, melyik sajtot rántod ki, reszeled le és sütöd meg
    6.

    Nem mindegy, melyik sajtot rántod ki, reszeled le és sütöd meg

    Imádjuk a különböző sajtokat: nyersen, de még inkább sütve, amikor olvadnak, nyúlnak és sokkal dekadensebbek. De mikor melyik gurigáért nyúljunk? A válasz egyáltalán nem mindegy.

  7. Így készül a görögök isteni spenótpitéje...elő a rétestésztával!
    7.

    Így készül a görögök isteni spenótpitéje...elő a rétestésztával!

    A görög konyháról elsőre a narancs, az olajbogyó, a muszaka vagy a tzatziki jut eszébe legtöbbünknek. Azonban, ha ellátogatunk valamelyik görög nagyvárosba, lesz egy alapanyag, ami lépten-nyomon felbukkan: ez a rétestészta.

  8. A pöttyös bögrés tojásleves, amit 30 éve ugyanúgy szürcsölgetek
    8.

    A pöttyös bögrés tojásleves, amit 30 éve ugyanúgy szürcsölgetek

    Vannak ételek, amiket újra lehet gondolni, variálni, csicsázni, és vannak azok, amik úgy jók, ahogy vannak. Ahogy megszoktuk szüleinktől, nagyszüleinktől, amikhez szép vagy kevésbe szép emlékek kötődnek. Na, a tojásleves nekem úgy jó, ahogy anyum mindig is csinálta. Biztos lehetne jobb és szebb, nekem mégis ez a retró, köményes-lisztes verzió az, amit gyerekkorom óta szürcsölgetek otthon, egy piros pöttyös bögréből.

  9. Sütemények, melyek öntöttvas serpenyőben sokkal finomabbak
    9.

    Sütemények, melyek öntöttvas serpenyőben sokkal finomabbak

    Ha a masszív öntöttvas serpenyőre gondolunk, valószínűleg előbb jut eszünkbe egy tartalmas, szószos-húsos ragu, mint egy omlós sütemény. Pedig erre is képes az edény: fantasztikus desszerteket süthetünk benne, nézzük, melyek ezek.

  10. Gyors, de látványos – ez a „pizza” a hétköznap esték hőse
    10.

    Gyors, de látványos – ez a „pizza” a hétköznap esték hőse

    A készen kapható leveles tészta egy hatalmas találmány, a fagyasztott vagy friss lap már sokunkat sokszor kihúzott a csávából. Felhasználására szinte végtelen recept adott, most nézzük meg, hogyan készülhet belőle pizzaszerű, zöldséges lepény!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...