Kedvenc görög salátáink

Nyáron sokszor választunk mediterrán fogásokat, ez alól a görög saláta sem kivétel, a tavernahangulat szinte garantált! Nézzük, mitől is lesz autentikus!

Rengetegen szeretjük a görög salátákat. Pillanatok alatt összedobható, egészséges és a belekerülő feta sajt mennyei keretbe foglalja a zöldségek ízét. Rögtön a legfőbb összetevővel érdemes elővigyázatosnak lenni, mert a szupermarketek polcain sok olcsó utánzattal találkozhatunk, de csak eredeti, valóban görög származású sajtra írhatják rá a gyártók, hogy feta.Olívabogyóból jó, ha szintén minőségit választunk, mert egy-egy eláztatott, savanykás termék könnyen tönkreteheti átütő ízével a salátánkat. Dolgozzunk nagyon érett, szép piros paradicsommokkal, zsenge lilahagymával és roppanós uborkával. Locsoljuk meg valódi olívaolajjal a salátát és következhet némi fűszerezés oregánóval. Ez utóbbihoz ad tippeket Haszán István, egy kizárólag autentikus görög élelmiszereket forgalmazó cég munkatársa.

Görög receptjeinkért kattints ide >>

Különleges saláta

Ezt a salátát én találtam ki a görög saláta alapján. Csak friss alapanyagokból készítsük, kivétel a kukorica, mert én is konzervet használtam.

Kypriaki horiatiki

Jön a nyár, éljen a friss vitaminbomba saláta! A saláta neve ciprusi horiatiki (falusi), mert Cipruson kicsit gazdagabban, a görög horiatikitől eltérően készítik ezt a salátát. A ...

Görög saláta receptjeinket itt találod >>

Nemrég megtudtuk, hogy milyen a valódi olívaolaj >>

Tejfölöket is teszteltünk, megtaláltuk az igazit >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...