Nyáron sokszor választunk mediterrán fogásokat, ez alól a görög saláta sem kivétel, a tavernahangulat szinte garantált! Nézzük, mitől is lesz autentikus!
Rengetegen szeretjük a görög salátákat. Pillanatok alatt összedobható, egészséges és a belekerülő feta sajt mennyei keretbe foglalja a zöldségek ízét. Rögtön a legfőbb összetevővel érdemes elővigyázatosnak lenni, mert a szupermarketek polcain sok olcsó utánzattal találkozhatunk, de csak eredeti, valóban görög származású sajtra írhatják rá a gyártók, hogy feta.Olívabogyóból jó, ha szintén minőségit választunk, mert egy-egy eláztatott, savanykás termék könnyen tönkreteheti átütő ízével a salátánkat. Dolgozzunk nagyon érett, szép piros paradicsommokkal, zsenge lilahagymával és roppanós uborkával. Locsoljuk meg valódi olívaolajjal a salátát és következhet némi fűszerezés oregánóval. Ez utóbbihoz ad tippeket Haszán István, egy kizárólag autentikus görög élelmiszereket forgalmazó cég munkatársa.
Görög receptjeinkért kattints ide >>
Görög saláta receptjeinket itt találod >>
Nemrég megtudtuk, hogy milyen a valódi olívaolaj >>
Tejfölöket is teszteltünk, megtaláltuk az igazit >>