A kis falatkák, melyek sült szőlővel és kecskesajttal csábítanak

Egy mesés szendvicsre nehéz nemet mondani a nap bármely szakában, azonban a szendvicsek között is vannak kiemelkedőek. Egy ilyet készítettünk most el.

Egy baráti összejövetelen vagy egy vendégségben mindig kulcsfontosságú szerep jut a vendégváró szendvicskéknek. Teljesen mindegy, hogy ezek szimplán vajjal megkent, felvágottal és sajttal megspékelt falatkák, vagy egy kicsit extrábbak, mint mondjuk egy bruschetta.

Flóra azonban az előbb említettnél is tovább ment, és egy olyan mennyi vendégváró falatot dobott össze, ami nem igénnyel sok időt, mégis garantáljuk, hogy mindenki dob egy hátast a látványától és az ízétől is.

Tehát ez a recept tökéletes, ha egy kicsit különlegesebb csemegével szeretnénk meglepni magunkat vagy vendégeinket. A könnyed, sós kecskesajtkrém snidlinggel és citrommal fűszerezve nagyon jól harmonizál a szaftos, édes-savanykás sült szőlő ízével.

Sült szőlő kecskesajtkrémes pirítóson – hozzávalók:

Sült szőlő:

1 kg szőlő (nagyszemű, rose fajta), 50 ml olívaolaj, 50 ml balzsamecet, só ízlés szerint
bors ízlés szerint, 1 tk kakukkfű (ha friss, akkor 3-4 szál), 1 púpozott ek barna cukor

Kecskesajtkrém:

100 g kecskesajt, 100 g krémsajt, snidling ízlés szerint, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, citromhéj fél citromból nyert, 20 szelet bagett (2 közepes bagett)

Recept a mentes sült szőlő kecskesajtkrémes pirítósonhoz:

Sült szőlő
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (légkeverésen 180°C). Tegyük egy sütőtálba a szőlőt, öntsük rá az olajat és az ecetet. Szórjuk meg barna cukorral, kakukkfűvel, sóval és borssal, majd jól keverjük össze.

Alufóliával fedjük le, és 15-20 percig süssük, amíg a szőlő megpuhul, de nem esik túlzottan össze. Majd hagyjuk kicsit hűlni.

Alufóliával fedjük le, és 15-20 percig süssük, amíg a szőlő megpuhul, de nem esik túlzottan össze. Majd hagyjuk kicsit hűlni. Eközben egy serpenyőt melegítsünk elő, és a bagettszeletek mindkét oldalát süssük aranybarnára.

Kecskesajtkrém
Egy közepes tálban keverjük össze a kecskesajtot, a krémsajtot, a snidlinget, a citromhéjat, a borsot és a sót.

A tálaláskor kenjük meg a kecskesajtkrémmel a pirítósokat. Egy nagy tálra rendezve koronázzuk meg őket a szaftos sült szőlővel, öntsünk rájuk egy keveset a sült szőlő levéből, (használhatunk egy balzsamecetes öntetet is), és szórjuk meg snidlinggel.

Hidegen, melegen egyaránt tökéletes fogás!

A  sült szőlő kecskesajtkrémes pirítóson teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több csodarecept itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...