A kávézó, ahol a bunkó vendégeknek többet kell fizetniük

Azok a vendégek, akik nem elég kedvesek, azok többet fizetnek egy kávéért. Hogy mégis hogyan döntik ezt el? Igazán egyszerűen!

Gyakran hallani, hogy megéri kedvesnek lenni a vendéglátósokkal, hiszen így akár egy adag extra tejszínhabra vagy szirupra is számíthatunk egy kávézóban. Egy angliai hely azonban tovább ment: náluk akár pénzt is spórolhatunk, ha emberien viselkedünk.

A Prestonban működő Chaii Stop nevű helyen egy érdekes táblát tettek ki: egy tea 5 fontba (2400 forintba) kerül náluk, de ha valaki hozzáteszi a „kérem” szót rendeléskor, egyből csak 3 fontot (1440 forintot) kell fizetnie, ha pedig még köszönni is tud, már csak 1,9 fontot (910 forintot) kérnek tőle.

Soha nem küzdöttünk faragatlan vásárlókkal, de mióta kitettük a táblát, az emberek sokkal nyitottabbak, és velünk együtt nevetnek

– mondta a vendéglátóhely 29 éves tulajdonosa, Usman Hussain.

Bár a tea ottromba viselkedés esetén 5 font, az üzletvezető elmondása szerint senki nem fizetett még ennyit, tehát a dolog célba ért. Ha valaki nem kedves, akkor a kávézóban dolgozók rámutatnak a táblára, és megkérik, hogy legyen picit barátságosabb.

A kávézósok szerint a tábla abban is segít, hogy a vásárlók kint hagyják a negatív gondolatokat, könnyebben feloldódjanak, megnyíljanak, és jobban odafigyeljenek másokra.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...