5 tanács, amitől – egyesek szerint – tökéletes lesz a kotyogós kávéd
Talán a legklasszikabb kávéfőző a nosztalgikus, jellegzetes hangú és formavilágú kotyogós. Tény, hogy nem kevesen utálják szegényt, vagy "túlhaladtak" rajta, esetleg az egyszerűbb kapszulásat választották, van egy keménymag azonban, ami töretlenül ragaszkodik hozzá. Na de ki milyen tippre esküszik, ha a tökéletesnek kikiáltott kotyogós kávé lefőzése a cél?
Nincs mese, mi rajongunk a kotyogósért. Van benne valami kedvesen nosztalgikus, hiszen kevesen vagyunk, akik gyerekkorukban nem hallgatták végig ezerszer, ahogy apa vagy anya rohan a konyhába a sípoló-kotyogó hang hallatán, hogy lezárja a gázt. Míg akkoriban borzasztónak tűnt a kávé illata és íze, mára sokan függők lettünk, és naponta főzzük. Amennyiben te is megmaradtál a kotyogósnál, és nem váltottál teszem azt kapszulásra, karos kávéfőzőre, hipszter filterkávéra vagy urambocsá' instantra, akkor biztos megvan a saját, bejáratott szeánszod és szokásaid, amiktől szerinted tökéletes lesz a kis bialettid. (Mert igen, a bialetti az eredeti, és máig a legjobb, ráadásul megfizethető márka. Ezen ne spórolj!.)
Ha kávés édességre vágynál:
parfé
Indítsd jeges finomsággal a napot, készíts házilag krémes, kávés parfét, amit a nagy hőségben akár már reggel is kanalazhatsz a reggeli kávé helyett.
különleges kuglóf
A kuglófok amennyire szépek, olyan egyszerűen elkészíthetők, hiszen gyakorlatilag egy szimpla kevert süteményről van szó. Általában kakaósan vagy vaníliásan szokás készíteni, mi ...
kávés keksz
Egy kávékeksz, ami kávés keksz is egyben. Ha nem lenne elég a csészéből kortyolt élénkítő ital, haraphatunk még hozzá egy kis ízkiegészítőt. Ezt a sütit egy olasz kulináris bolt ...
Vegyük végig, ki mire esküszik, ha kotyogós kávé lefőzéséről van szó!
Kattints a képre a galériáért!
5 fotó
Forrásunk volt.
Még több a kávéról:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!