5 tanács, amitől – egyesek szerint – tökéletes lesz a kotyogós kávéd

Talán a legklasszikabb kávéfőző a nosztalgikus, jellegzetes hangú és formavilágú kotyogós. Tény, hogy nem kevesen utálják szegényt, vagy "túlhaladtak" rajta, esetleg az egyszerűbb kapszulásat választották, van egy keménymag azonban, ami töretlenül ragaszkodik hozzá. Na de ki milyen tippre esküszik, ha a tökéletesnek kikiáltott kotyogós kávé lefőzése a cél?

Nincs mese, mi rajongunk a kotyogósért. Van benne valami kedvesen nosztalgikus, hiszen kevesen vagyunk, akik gyerekkorukban nem hallgatták végig ezerszer, ahogy apa vagy anya rohan a konyhába a sípoló-kotyogó hang hallatán, hogy lezárja a gázt. Míg akkoriban borzasztónak tűnt a kávé illata és íze, mára sokan függők lettünk, és naponta főzzük. Amennyiben te is megmaradtál a kotyogósnál, és nem váltottál teszem azt kapszulásra, karos kávéfőzőre, hipszter filterkávéra vagy urambocsá' instantra, akkor biztos megvan a saját, bejáratott szeánszod és szokásaid, amiktől szerinted tökéletes lesz a kis bialettid. (Mert igen, a bialetti az eredeti, és máig a legjobb, ráadásul megfizethető márka. Ezen ne spórolj!.)

Ha kávés édességre vágynál:

Vegyük végig, ki mire esküszik, ha kotyogós kávé lefőzéséről van szó!

Kattints a képre a galériáért!

Forrásunk volt.


Még több a kávéról:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...