5 tanács, amitől – egyesek szerint – tökéletes lesz a kotyogós kávéd

Talán a legklasszikabb kávéfőző a nosztalgikus, jellegzetes hangú és formavilágú kotyogós. Tény, hogy nem kevesen utálják szegényt, vagy "túlhaladtak" rajta, esetleg az egyszerűbb kapszulásat választották, van egy keménymag azonban, ami töretlenül ragaszkodik hozzá. Na de ki milyen tippre esküszik, ha a tökéletesnek kikiáltott kotyogós kávé lefőzése a cél?

Nincs mese, mi rajongunk a kotyogósért. Van benne valami kedvesen nosztalgikus, hiszen kevesen vagyunk, akik gyerekkorukban nem hallgatták végig ezerszer, ahogy apa vagy anya rohan a konyhába a sípoló-kotyogó hang hallatán, hogy lezárja a gázt. Míg akkoriban borzasztónak tűnt a kávé illata és íze, mára sokan függők lettünk, és naponta főzzük. Amennyiben te is megmaradtál a kotyogósnál, és nem váltottál teszem azt kapszulásra, karos kávéfőzőre, hipszter filterkávéra vagy urambocsá' instantra, akkor biztos megvan a saját, bejáratott szeánszod és szokásaid, amiktől szerinted tökéletes lesz a kis bialettid. (Mert igen, a bialetti az eredeti, és máig a legjobb, ráadásul megfizethető márka. Ezen ne spórolj!.)

Ha kávés édességre vágynál:

Vegyük végig, ki mire esküszik, ha kotyogós kávé lefőzéséről van szó!

Kattints a képre a galériáért!

Forrásunk volt.


Még több a kávéról:

Címlapról ajánljuk

További cikkek