Kellemetlen mellékhatást okozhat a kávé hirtelen elhagyása

Több szempontból sem olyan könnyű elhagyni a kávét.

Vajon mennyire egészséges a kávé? És mi történne, ha egyik napról a másikra abbahagynánk a fogyasztását? Ezek olyan örök kérdések, amelyekre nem lehet egyértelműen válaszolni. A kávéfogyasztásnál például mindenképpen fontos észben tartani, hogy a mérték a fontos. Ha valaki ezt betartja, akkor a kávé kifejezetten egészséges tud lenni. Többek között fokozza az éberséget és a koncentrációt, a koffeinnek hála pedig megemeli a sportteljesítményt. Ám, mint kiderült, akad (legalább) egy negatívuma is, méghozzá a memóriánkra vonatkozóan...

A kávé elhagyásával különféle negatív hatást tapasztalhatunk

Nem könnyű abbahagyni a kávéfogyasztást

Ha már régóta kávézunk, nem lesz túl egyszerű feladni, ugyanis közben különféle negatív hatásokat tapasztalhatunk.

Ilyenek például a memóriaproblémák is.

Mint említettük, a kávéban található koffein egy stimuláló hatású anyag, amely serkenti az idegrendszert, növeli az éberséget, és javítja a koncentrációt. Ám köztudott, hogy a koffein függőséget okoz, tehát az állandó kávéfogyasztás után a koffein nélküli időszakokban problémák léphetnek fel.

Például a teljesítmény lecsökkenhet, illetve fejfájás és fáradtság jelentkezhet.

Azért nem kell pánikba esni, mert szerencsére egy rövid átmeneti időszak után visszatér a memóriaképesség a normális szintre.

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...