Kávébárrá alakul a Corinthia szálló

Ötven kiállító, több száz kóstolható termék, versenyek és előadások a KávéBár Bazáron.

Február 21-22-én immár hatodik alkalommal zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a KávéBár Bazár, melynek idén is a belvárosi ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával ötven kiállító több mint kétszáz termékét – kávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat – kóstolhatják végig. A kiállítás nemcsak a szakmabeliek, hanem a fogyasztók részére is rengeteg újdonságot, ínyencséget és látványos programokat kínál.

A szakma legjobbjai közé tartozó baristák és bártenderek munkája legalább annyira izgalmas és kreatív, mint a séfeké, és itthon is egyre népszerűbb a bárpult mögött alkotni. Nemcsak Michelin-csillagos éttermeinkre, hanem a nemzetközi színtéren is számon tartott bárjainkra, kávézóinkra is büszkék lehetünk, nem beszélve a világbajnoki címeket és hírnevet szerzett magyar barista és bártender szakemberekről.

Olvastad már?

A világ első tejeskávémeséje 1000 lattéból

A kétnapos KávéBár Bazár látogatói bepillantást nyerhetnek a szakma fortélyaiba, elsajátíthatják, hogyan kell profin kóstolni az italokat, s számos új terméket fedezhetnek fel. Jól ismert márkák és a piac új szereplői egyaránt jelen lesznek, s előadások, bajnokságok kísérik a hétvégi rendezvényt. Az illycaffé olaszországi képviselőinek témája elsősorban az eszpresszó kultúra lesz, de szóba kerül az idei milánói világkiállítás is, ahol az illycaffé feladata a Coffee Cluster létrehozása. Kaido Laanet Franciaországból érkező cognac-szakértő az eredetvédett, exkluzív párlatokkal ismerteti meg a közönséget. Különleges programnak ígérkezik Dr. Csernus Imre Kávé-Bor-Mámor előadása társaival közös pincészetéről és sajátmárkás kávéjáról, valamint ifj. Szepsy István gondolatai a mádi földről és borokról. Nem mindennapi kortyokra számíthatunk Márton János pálinkamester érlelt pálinkakóstolóján, Los Péter bártender pedig a világ legjobb rumjait mutatja be a közönségnek. Szántó Tibor csokoládémester idén is hatalmas érdeklődésre számíthat, hiszen az óvilági forró csokoládék mellett olyan specialitásokkal is készül, mint a kakaóhéjtea vagy a kávéhéjból főzött cascara.

Az előadások mellett szombaton zajlik a III. AeroPress Bajnokság, melyen a kávészerető civilek is indulhatnak, hiszen az AeroPress olyan alternatív kávéfőző eszköz, ami kitűnően funkcionál a háztartásokban, s használata könnyen elsajátítható. A verseny nyertese Seattle-ben képviselheti Magyarországot az áprilisi világbajnokságon. Látványos, kreatív program, s egyúttal pénzdíjas megmérettetés lesz a II. Latte Art Throwdown, melyet a Barista School Budapest szervez vasárnap délután, előtte pedig barista világbajnokok tartanak cup tasting előadást a kávék pörköléséről.

Olvastad már?

3 gyors kávés tipp - ne csak igyad, kend is!

A Magyar Koktél- és Flair Bajnokság szintén vasárnap zajlik, a klasszikus és flair kategória nyertesei 2015-ben a szófiai világbajnokságon képviselik hazánkat.

A baristák és bármixerek versenyei mellett a Magyar Sommelier Bajnokság is a kétnapos rendezvény keretében szerveződik február 22-én. Nemcsak a hazai borok, hanem a borász- és sommelier szakma iránt is egyre nő az érdeklődés, a februári rendezvényen pedig a nagyközönség számára is lehetőség adódik az italszakemberek munkájának alaposabb megismerésére.

A két nap során borász kiállítók is kóstoltatnak a rendezvényen, s több mint 30 tételnyi szabadon kóstolható bort tartalmaz a belépőjegy ára. A kortyolgatás mellé ínyenc kísérőfalatokból sem lesz hiány, s a vendégeket számos kiállítói stand várja a nagyszabású italhétvégén a Corinthia szálló termeiben.

Jegyértékesítéssel és a programokkal kapcsolatban a www.kavebar.hu oldalon található bővebb információ.

Olvastad már?

Ne csak igyuk a kávét!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...