Őszi kávéajánló minden alkalomra – Melyik lesz az új kedvenced?

Fedezd fel, milyen őszi kávékat ajánlunk a pörgős hétköznapokra, a lassú, hétvégi reggelekre vagy a délutáni kávézáshoz a Nespresso Vertuo kínálatából!

A kávé egy ezerarcú ital: rengeteg féle kávétípus, recept és ízvilág közül válogathatunk, melyek között mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban passzolót. Érdemes kísérletezni a különböző variációkkal, még akkor is, ha eddig ugyanahhoz ragaszkodtál: egy vibráló ristretto, egy ginzengkivonattal gazdagított dupla espresso vagy egy Pumpkin Spice különleges élményt kínál – főleg a megfelelő ételek mellett kortyolgatva.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig ugyanolyan kávét igyunk. A Nespresso éppen ezért alkotta meg Vertuo rendszerét, amely a különböző kávéfajták és csészeméretek változatos kínálatát nyújtja, és mindegyiket úgy készíti el – természetesen gazdag és selymes crema-réteggel a tetején –, akár egy „házi barista.” Az alábbi szempontok segíthetnek megtalálni, hogy a te ízlésedhez melyik kávé illik leginkább.

Az olasz konyha szerelmeseinek

Ha kávézásról van szó, nem mehetünk el az olasz hagyományok mellett. A legismertebb változatok az espresso és a cappuccino, de ha szereted az intenzív, erőteljes ízeket, akkor a Nespresso Vertuo Ristretto Intenso kávét is érdemes kipróbálnod. Ez a mindössze 25 milliliteres, kortynyi ital borsos és fás ízjegyeivel valósággal feléleszti az érzékeidet, és képzeletben egyből egy itáliai kávéház teraszára repít.

A kísérletező kedvű ínyenceknek

Előszeretettel kalandozol más országok gasztrokultúrájában? Ha kedveled az ázsiai alapanyagokat, biztos hallottál már a panax ginzengről, melyet Kínában már 2000 évvel ezelőtt is a „növények királyaként” emlegettek. A Nespresso egyik legizgalmasabb funkcionális kávéjának ez az extra összetevő adja különleges, földes ízvilágát. A Nespresso Vertuo Ginzeng Delight egy karamellás ízesítésű dupla espresso, amelynek édeskés aromája izgalmas kombinációt alkot a ginzenggel.

Édesszájúaknak, desszert mellé (vagy ahelyett)

Ha szereted a kényeztető süteményeket, egy ízesített kávét ajánlunk, melyet akár desszert gyanánt is fogyaszthatsz az énidő örömteli perceiben. A csokitorta rajongójaként biztosan tetszeni fog a Nespresso Vertuo Barista Creations Rich Chocolate nevű krémes és csokoládés kávé, vagy a lágy vaníliás, az aranyló karamellás, esetleg a pörkölt mogyorós változat. Nem érdemes kihagyni a szezon nagy kedvencét, a sütőtökös pite receptje ihlette Nespresso Vertuo Pumpkin Spice Cake kávékapszulát sem, amely idén ősszel is biztos sok új rajongóra tesz majd szert.

Íme hozzá egy különleges recept, amely garantáltan kellemes, őszi hangulatba hoz:

SÜTŐTÖKÖS-CSOKIS KEKSZES REVERSO

HOZZÁVALÓK

  • 10 ml csokis keksz ízű szirup
  • 70 ml hideg barista zabital
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • apróra tört csokis keksz vagy holland kakaópor  

ELKÉSZÍTÉS

Tegyél egy nagyobb méretű átlátszó pohár aljába csokis keksz ízű szirupot, narancshéjat, majd önts rá 70 ml zabitalt.

Készíts a zabitalra 230 ml Nespresso Vertuo Pumpkin Spice Cake kávét.

A tetejét díszítsd apróra tört csokis keksszel vagy kakaóporral!

Ismerkedj meg a legizgalmasabb kávétípusokkal a Nespresso Vertuo őszi kínálatából, és meríts ihletet a nespresso.com oldalán található különleges kávéreceptekből!


Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...