Kávé terméséből készült pohár válthatja fel az egyszer használatos papírpoharakat Budapesten

Évente több, mint 16 milliárd egyszer használatos kávés poharat használ el a Föld lakossága, a környezetszennyező poharakat azonban most egy különleges bögre válthatja fel.

Április 23-tól több budapesti kávézóban is beszerezhető lett a Huskeecup, a többször is felhasználható, természetes anyagokból készült kávés pohár - írja a welovebudapest.com.

A poharat egy ausztrál startup cég kezdte el gyártani közösségi finanszírozással még 2017-ben, azóta pedig világszerte egyre több helyen lehet kapni a különleges anyagból készült, 100%-ban környezetbarát poharat.

A Huskeecup a kávéfeldolgozás során keletkezett melléktermékből, a huskból készül, amely a kávémag és a gyümölcshús közötti héj. A huskból az ausztrál tervezők egy teljesen környezetbarát és egyben praktikus poharat készítettek, mely úgy tartja melegen az italt, hogy közben nem égeti meg a kezünket sem.

A könnyen tisztítható, mosogatógép-álló és szép küllemű poharak Australian Good Design Award díját is megnyerték.

A Huskeecup-ot jelenleg 11 budapesti kávézóban lehet használni a következőképpen: Vásárolsz egy poharat, amelyet az alább felsorolt kávézók bármelyikében használhatsz, rendelésnél leadod a már használt, akár mosatlan poharat (kiöblíteni azért igazán nem nagy fáradtság), a kávézó pedig a kikért italodat egy, a saját készletéből felhasznált új pohárral helyettesíti.

Hogy hol szerezheted be a Huskeecupot?Bloom Coffee, By Beans Coffee, Csillaghegyi Megálló, Dorado Café, Dose Espresso, Double Shot (2 helyszínen), Dynamo Bike & Bake, Fabrik Budapest, Horizont, Kontakt és a Mantra Specialty Coffee Bar kávézókban.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

Via welovebudapest

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek