Az Omnia márka közel ötven éve született Magyarországon. Ahogy most, akkor is hatalmas népszerűségnek örvendett a fekete, amit elsősorban szimplaként és duplaként fogyasztottak. Az Omnia márka egyik fontos állomása volt, amikor a több mint 250 éves Douwe Egberts termékpalettájába került. A változásokban két dolog állandó: a minőség és az egyedi ízvilág, amire napjainkban a legjobb bizonyítékot az Omnia Reserve termékek szolgáltatják.
Omnia Reserve single origin
Az Omnia Reserve single origin kávécsalád a világ különböző ízeit hozza el otthonunkba. André Hoinkis a Douwe Egberts nemzetközi kávészakértője a világ elismert kávétermelő régióiból speciálisan a magyar piacra válogatta ki a területeket és birtokokat. Következő négy cikkünkben az egyes származási helyek és kávétípusok szerint adunk ötleteket nektek, mivel dobhatjátok fel a reggeli kávézást!
Kávé- és sütiajánlatunk 1.
Guatemala - jázminos süti
A finoman citrusos, enyhén tejcsokoládés Volcanic Valley a guatemalai Acatenango-völgyből származik, ahol számos családi gazdaság műveli a vulkáni-homokos talajú területeket. Süss hozzá jázminos sütiket!
A vulkáni-homokos talaj gazdag ásványi anyagokban, a klíma kedvező, a Csendes-óceán megvédi a területet a fagytól, és megfelelő páratartalmat biztosít egész évben, míg a csapadék évi 1200-1800 mm. A kávécserjéket itt a fák lombjai árnyékolják, azok lehulló levelei pedig a talajt is táplálják. Az innen származó single origin kávé stílusát elsősorban a markáns savak és a hosszú utóíz különbözteti meg Guatemala többi régiójától.
Illatában finom, citrusos ízvilág köszön vissza enyhe tejcsokoládés jelleggel. Kiegyensúlyozott kávé kellemes savassággal, tiszta utóízzel. Finoman intenzív pörköléssel emeljük ki a kávé karakterét.
Zöldkávé-kóstolási jegyzet André Hoikins kávészakértőtől:
Kávéfőzés felsőfokon
Ha szeretnétek otthon is megadni a módját a kávézásnak, a szemes kávék közül válasszátok az Omniát, ahol több évtizedes szakértői tapasztalat garantálja, hogy a kóstolás mindig élmény legyen. A single origin kávék minőségéről már a kávébabok is sokat elárulnak: az ép, egészséges szemek a kézi szüretelés és a gondos feldolgozás eredményei, színük pedig középbarna a közepes pörkölésnek köszönhetően, ez hozza ki legjobban az egyedi ízüket.
Főzés előtt lehetőleg frissen őröld a szemes kávét, de ha erre nincs lehetőséged, zárd vissza gondosan a csomagolást. A lefőzést követően azonnal kóstolj, hiszen a kávé csak az első egy percben nyújt teljes ízélményt. Mielőtt cukorral vagy tejjel ízesítenéd, érdemes legalább egy aprót kortyolni a szemes kávéból főzött eszpresszóba vagy filteres kávéba, hogy felfedezhesd egyediségét. (X)
Tudj meg többet az Omnia Reserve single origin szemes kávéiról itt!