Kávé, karamell és rengeteg csoki - egy sütiben!

Nem tudom, mikor készítettem utoljára ekkora kalóriabombát, de cseppet sem bántam meg. És ha igazán ütős darabra vágytok, ti sem fogjátok!

Nem igazán szoktam bolti csokit venni, ha nagyon vágyom valamire, akkor általában 70%-os étcsokival csillapítom az ügyet. Kivéve, ha hat rám a "kassza mellé rakjuk a csokit a gyerekek miatt" marketing, és bekerül a kosárba a szeletes verzió. Ha már megadom magamat magamnak, általában jön a pár perc dilemma, hogy Mars csoki legyen - a nyúlós karamell és maláta meg a vastag csokiréteg miatt, a Twix, a roppanós kekszes alap és megint csak a nyúlós karamell miatt, vagy a Snickers, mert a karamell meg a sósmogyi annyira jól passzolnak egymáshoz! Amúgy totálisan tisztában vagyok vele, hogy mindegyik tele van nyomva ízfokozókkal meg tartósítókkal, de hát néha muszáj bűnbe esni - csak ne lenne olyan nehéz kiválasztani, hogy épp melyikkel.

A nagyon csokis-karamelles süti receptjét itt találod

Múlt héten aztán a szokásos receptgyűjtő szörfözgetés közben ráakadtam erre a receptre - szerelem volt első látásra. Az alsó, kicsit brownie-hoz hasonlító, ragacsos csokiréteg, majd középen a nyúlós, kávézamattal átitatott karamell, ami egész mogyorókat rejt, végül, de véletlenül sem utolsó sorban egy réteg roppanós, enyhén sós csokiréteg. Ahhoz képest, hogy hány rétegből áll, és mekkora sikert arat, egyáltalán nem macerás, csak hűteni kell minden extra réteg előtt, hogy elérje a megfelelő állagot. Illetve tálaláskor is be kell tenni a maradékot a hűtőbe, különben elkényelmesedik és szétfolyik. Nem mintha úgy nem lenne finom, csak kevésbé esztétikus.

A nagyon csokis karamellás süti receptjét itt találod

A sütiről ordít, hogy a recept amerikai, csak ők képesek ennyi cukrot beletenni egy 15x30-as tesibe, és arra is csak ők képesek, hogy három csokoládét olvasszanak egybe - és az még jó is legyen. Valahol egyszer egy régi Reader's Digestben azt olvastam, hogy az előbb felsorolt csokik állandó részét képezték a II. világháborúban az amerikai katonák menetfelszerelésének, mert rengeteg kalória van bennük, és a hideget-meleget egyaránt bírják. Ez a süti - mint említettem - a meleget nem viseli túl jól, de remélem, hogy soha senkinek nem is kell a menetfelszerelésébe rejtenie.

A nagyon csokis karamellás süti receptjét itt találod

Gyerekbuliba, szerelmi bánatos barátnőnek, vagy csak egy kis nasinak a hűtőbe viszont szuper - és szerencsére jó sokáig eláll. Mindenkinek bátran ajánlom, aki szereti a durva csokikat, és szívesen készítene hasonlót otthon, biztosan nem fogjátok megbánni!

Ezeket olvastad már?

Új ízek az új szezonra

Szülinapi kedvezményes árakkal és akciókkal várnak a METRO áruházak. Friss hal-, hús- valamint zöldség- és gyümölcskínálatukhoz most olcsóbban hozzájuthatsz! (x)

Nosalty

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...