Legyünk őszinték: ki nem rajong a kávéhabért? Ez a legegyszerűbb és legkreatívabb módja annak, hogy bármilyen kávés italhoz új ízt és textúrát adjunk. Ha otthoni hobbi baristaként keményen dolgozol a finomabbnál finomabb kávéhabok elkészítésén, akkor érdemes megfontolni néhány trükköt, amivel még tökéletesebbé teheted az ital ízét és állagát. A kávéhab készítése nagyon egyszerű folyamat, hiszen (szinte) csak hideg tejre és tejhabosítóra van szükséged hozzá.
Katt a galériára, hogy megtudd, mitől lesz profi minőségű a kávé habja
4 trükk, amivel igazán fullossá teheted a kávéhabot
1. Használj ízesített tejeket
Ha a legkönnyebb és leggyorsabb utat választanád, akkor készíts finom kávéhabot ízesített tejekkel. Mit szólnál például egy csokoládés, madártejes, vaníliás, sós karamellás vagy kókuszos ízesítéshez? Jól hangzik ugye? De nemcsak a finom aromák miatt érdemes ízesített tejeket használni, hanem azért is, mert így nem kell további alapanyagokkal bajlódni a hab elkészítésekor. Szintén fontos, hogy vásárláskor alacsonyabb zsírtartalmú tejet vásárolj, mivel ezekből kiadósabb hab készül.
2. Adj kávészirupot a hideg habhoz
A kávé ízesítő szirupok használata az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a kávéhabot ízletessé varázsold. A baristák által leggyakrabban használt szirupok közé tartozik a vanília és a karamell, amelyek segítenek egy összetettebb ízű ital elkészítésében. Csak arra figyelj, hogy amikor szirupot adsz a hideg habhoz, akkor mindenképpen a kávé ízesítésére tervezett verziót használj, különben furcsa színű vagy ízű habot kapsz. Készítsd el a képen látható dalgona kávét!
3. Keverj fűszereket a habhoz
Ha odavagy az egyedi kávékülönlegességekért, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld a különféle fűszerekkel megbolondított kávéhabot. A fűszerek használata egyébként nemcsak azért jó, mert cukor hozzáadása nélkül ízesítheted velük a habot, hanem azért is, mert pénzt takaríthatsz meg, hiszen a kávészirupok többsége elég drága. Ha kipróbálnád fűszeres kávéhabot, akkor fahéjjal, szerecsendióval, kardamommal, vaníliával, ánizzsal vagy gyömbérrel dobd fel. Próbáld ki ezt az isteni nutellás jegeskávét.
4. Használj ízesített porokat a habhoz
Az extrán ínycsiklandozó kávéhab elkészítéséhez szerezz be egy finom ízesített port, például kakaóport, vaníliaport vagy a matcha port. Az ízesített porok azok számára is kiválóak, akik nem szeretnék megédesíteni a habot, de mégis szeretnék, hogy íze legyen. A kakaópor például gazdag, csokoládé ízt ad, míg a matcha erős zöld tea ízt nyújt.
Próbáld ki ezeket a kávékülönlegességeket:
Dalgona kávé egyszerűen
A Dalgona kávé egy felhabosított kávé valójában. Instant kávé, cukor és víz elegye. Egy titka van, hogy mindenből ugyanannyi kell bele. Az indiai eredetű "felvert kávét" az internet ...
Full extrás jegeskávé
Koffein- és cukorutánpótlásra van szükségetek? Biztosíthatunk benneteket, hogy ez az elképesztő, full extrás jegeskávé-recept lesz a tuti befutó erre a célra. Sőt, ugyanolyan jó lesz, ...
Banános kávé
A kávét manapság már rengeteg mindennel lehet keverni, például tonic vagy narancslé. Mi most egy banános verziót próbáltunk ki, ami nyárra akár egy desszertként is megfelelő.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több gyors recept és ötlet: