Február 16-a és 18-a között, harmadik alkalommal rendezi meg a Nespresso nagyszabású gasztronómiai rendezvényét, a Nespresso Atelier-t. A háromnapos esemény a kávé, a csúcsgasztronómia, és a felejthetetlen kóstolási élmények jegyében fog telni. A rendezvény egy nyolc Michelin-csillagos vacsorával zárul, ahol az ország legjobb séfjei és szakértői mellett egy három- és egy két Michelin-csillagos olasz mesterszakács ételeit is megkóstolhatják a szerencsés vendégek.
Az elkészített ételekben a kávé lesz a főszereplő, így a vendégek megismerhetik, a legjobb séfek hogyan használják kreatívan a kávét mint alapanyagot, akár egy főétel ízesítésére is. Emellett a résztvevők megleshetik az ételek elkészítését, sőt, maguk is kipróbálhatják a séfek trükkjeit.
A Nespresso Atelier eseményen hazánk legelismertebb gasztroszakemberei gondoskodnak arról, hogy a szokatlan párosítások igazán meglepő formában kerüljenek tányérra. A séfek olyan ízkombinációkkal készülnek, amelyek íz, illat és látvány szempontjából is minden eddiginél izgalmasabb és persze „kávésabb” világot teremtenek majd.
Lássuk, kik azok a gasztroszakemberek, akik részt vesznek a rendezvényen:
⦁ a Michelin-csillagos Sárközi Ákos (Borkonyha),⦁ a Michelin-csillagos Mészáros Ádám (ONYX Étterem),⦁ a Michelin-csillagos Tiago Sabarigo (COSTES Downtown),⦁ a két Michelin-csillagos Nicola Portinari (La Peca),⦁ a három Michelin-csillagos Enrico Cerea (Da Vittorio),⦁ Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar, Dining Guide 2017 TOP 10 Legjobb Étterem egyike),⦁ Mizsei János (MÁK Bistro, Dining Guide 2017 Az év innovatív konyhája),⦁ Mártha Róbert cukrász (ONYX Étterem),⦁ Herczeg Ágnes borszakértő, Master of Wine jelölt⦁ Fiáth Attila borszakértő, Master of Wine jelölt⦁ Nagy Zoltán nemzetközileg elismert bártender (Boutiq’ Bar),⦁ Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete
A rendezvény során a Nespresso Gastro Experience Center is várja az érdeklődőket. Az interaktív kiállításon a kávérajongók személyesen is megtapasztalhatják meg a kávé és a gasztronómia lehetséges kapcsolódási pontjait. A látogatók próbára tehetik kóstolási és asszociációs képességeiket. Ehhez a téma specialistái adnak iránymutatást.
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
Egy törött tányér szebb lehet, mint egy ép. Ismerkedj meg a Marcantonio különleges edényeivel!