Közkedvelt sporttól tiltották el Katalin hercegnét

A walesi hercegné számára nem minden sporttevékenység megengedett, ennek pedig igazán észerű oka van.

A királyi családnak számos szabályt be kell tartania, melyek között akadnak kissé furcsák, de egészen érthetőek is. Utóbbi kategóriába tartozik például az, hogy nem ehetnek fokhagymát a szaga miatt, illetve nyers halat, hiszen ezektől könnyedén megbetegedhetnek. De nemcsak az étkezésüket szabályozzák, hanem azt is milyen sporttevékenységeket gyakorolhatnak.

A sporttevékenység, melytől eltiltották Katalin hercegnét

Az nem titok, hogy Katalin hercegné kifejezetten szereti a különböző sportokat, azonban mióta örök hűséget fogadott Vilmosnak, nem űzhet akármilyen mozgásformát. Bár II. Erzsébet halála óta kicsit engedtek a szabályokból, ennek ellenére továbbra is van egy mozgásforma, mely nem megengedett számára.

Katalin imád teniszezni, síelni és futni is, azonban mindezeket csak kifejezetten szigorúan ellenőrzött körülmények között teheti meg. Éppen ezért soha nem fog megtörténi, hogy lefut egy maratont.

Anno még Bryony Gordon újságíró tette fel a kérdést a hercegnének, hogy megfontolná-e a londoni félmaraton lefutását. Katalin csak ennyit válaszolt:

Ó, nem tehetem, mert a biztonság intézkedések miatt kicsit nehézkes lenne.

Tehát nem arról van szó, hogy Katalin nem lenne képes, vagy nem szeretne lefutni egy félmaratont, hanem arról, hogy egyszerűen nincs rá lehetősége.

Forrásunk volt.


Még több sztárhír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...