Kaszinó a konyhában

A kaszinó mindig úri mulatság volt. Sajnos, lassan a tojás is annak számít. Mivel húsvétkor az asztalon a helye, árához illően cicomázzuk úrira! Csináljatok velünk kaszinótojást!

{ GALÉRIA = title:Kaszin%C3%B3toj%C3%A1s%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,7 }

A húsvéti asztalra sok minden kerülhet – a sonka, kalács és tojás trió azonban kötelező jellegű. Már átvettük, hogyan süssünk foszlós kalácsot, tudjuk, hogyan választhatjuk ki a legfinomabb sonkát, ideje a tojásra koncentrálni! Sok helyen egyszerű főtt tojás a sonka kísérője a reggelinél, pedig a különböző tojásos hidegtálas fogások elkészítése nem igényel sem sok időt, sem nagy konyhai tudást. Kis energiabefektetéssel csodálatos kaszinótojásokkal kedveskedhetünk a szeretteinknek húsvét vasárnap! Sőt, van pár trükkünk, hogy ez a nagyon egyszerű finomság biztosan sikerüljön!

  • A tojásokat jól mossuk át, és hideg vízben tegyük fel főni!
  • A víz forrása után néha fordítsuk át a tojást a másik oldalukra, különben a sárgája egy oldalra fog dőlni, és nem lesz szép, ha felvágjuk.
  • Ne a legfrissebb tojásokból készítsük a kaszinótojást, mert a frisseknek nehezebben jön le a héja. A kaszinótojás kinézetén különösen sokat tud rontani, ha a fehér rész repedezett vagy hiányos.
  • Tartsuk be a főzési időt, mert ha túlfő, a tojás sárgája és fehérje között egy zöldes színű réteg keletkezik – nem túl esztétikus a hidegtálon.

4+2 recept haladóknak húsvétra >>

  • Kísérletezzünk! A tölteléket színezhetjük spenóttal, céklával, paradicsompürével, krémsajttal!
  • Ha a kaszinótojás tölteléke túlságosan folyós lesz, egy pici főtt krumplival megszilárdíthatjuk. Ne tegyünk bele sokat, ne legyen feltűnő az íze.
  • Ha túl fojtós a krém, lazítsuk tejszínnel!
  • Ha kész az ünnepi tál, fogyasztásig takarjuk le – ha a tojás sárgája oxidálódik, tönkreteszi a szépen díszített hidegtálat.

A kaszinótojás receptjét itt találod >>

A rovat korábbi cikkeit itt találjátok >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...