Elegük van a vevőknek, követelik vissza a hús-vér kasszásokat

Úgy tűnik, míg sok helyen egyértelműen növekszik, van, ahol vevői kérésre (!) csökken az önkiszolgáló kasszák száma az áruházakban. De miért?

28 egységéből 26-ban visszavezeti a "sima" kasszákat a Booths észak-angol szupermarketlánc, mert a vevők panaszodnak az önkiszolgáló kasszákra.

Elegük van a vevőknek, követelik vissza a hús-vér kasszásokat

A Booths az első élelmiszerlánc az Egyesült Királyságban, ahol a nemzetközi trendekkel szemben pont hogy csökken az önkiszolgáló kasszák száma, és nem növekszik.

Úgy véljük, hogy kasszás kollegáink sokkal kellemesebb vásárlói élményt nyújtanak, ezért úgy döntöttünk, legtöbb egységünkben kivonjuk a forgalomból az önkiszolgáló pénztárakat.

- nyilatkozta a cég vezetősége.

De mi a baj az önkiszolgáló kasszákkal?

Hozzátette, hogy vevőik rendszeresen panaszkodtak rá, hogy az önkiszolgáló opció sokszor lassú, megbízhatatlan, és túlzottan rideg, személytelen, valamint hogy hiányolják az emberi kommunikáció lehetőségét.

Szintén gyakori panasz, hogy a gyümölcsök/zöldségek mérésekor a vevők nem mindig tudják, pontosan milyen fajta almát, paradicsomot stb. vásároltak, sokuk pedig nehézkesnek véli, hogy a szeszes italoknál minden alkalommal oda kell hívni egy alkalmazottat, hogy ellenőrizze, elmúltunk-e 18 évesek.

Sok vevő szereti, hogy válthat pár szót a kasszással

Az önkiszolgáló kasszák ötlete egyébként az ATM automatákkal kezdődött a '60-as években, melyek nyomán a "rendes" kasszás fizetés helyett sorra jelentek meg a gépek az áruházakban, mára pedig teljesen kezdik kiszorítani az emberi munkaerőt.

Ti mit gondoltok? Az automaták térhódítása minden szektorban megállíthatatlan, és a hús-vér munkaerő teljes eltűnése felé tartunk? Vagy épp ellenkezőleg, az emberi szó szükségessége egy olyan tényező, melyet a vevők mindig igényelni fognak?

Forrásunk volt.


Még több a vásárlásról:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...