Kása, nemcsak reggelire

Neked is sokszor okoz fejtörést, hogy mi legyen a reggeli? Itt a megoldás: az amarántkása szupergyorsan elkészíthető tápláló finomság, amit nemcsak reggelire ajánlunk, uzsonnára is kitűnő.

Amarant kása

Reggelire szinte kizárólag különféle kását, gyümölcsöt, vagy a házi keksz valamely verzióját készítem, azt tapasztalva, hogy nyoma sincs a reggeli ébredezés-kómának, energikusak ...

Amarántkása (1 éves kortól)

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az amarantot és a tejet egy tálba öntjük.
  2. A csipet sót, cukrot, fahéjat belekeverjük.
  3. Sűrűre főzzük állandó keverés mellett (ha felforrt a tej, általában be is sűrűsödik).

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Még több kásarecept itt >>

Tejberizs rózsavízzel

Egy régi TV Paprika Magazinban láttam meg ezt a receptet. Nagyon tetszett, hogy ezt a már-már unalmas, szürke édességet egy apró csavarintással szinte ünnepivé lehet varázsolni.

Vaníliás puding gluténmentesen

Végre kikísérleteztem ezt a nagyon finom házi pudingot, tojás nélkül. Nagyon ritkán jutok gluténmentes pudinghoz, és amúgy sem szeretem a kész pudingporokat, mert sok mindent tartalmaz, ...

Karamellás tej Gogi Mónitól

Ez az egyetlen formája a tejnek, amit a ksfiam megiszik. Azért készítem házitejből, mert nálunk elérhető a tanyáról, és biztos, hogy a tej látott tehenet, és nem valami tejporos vizes ...

Babakeksz

A képen látható édes macikekszek nem az én érdemem. Egy kedves kismama barátnőmtől kaptuk ajándékba, recepttel együtt:-). A gyerekek imádni fogják, főként, ha hasonló játékos ...

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Top 9 krémesen majonézes tojás és saláta az ünnepekre

A majonézes salátáknál illetve a krémes tojásételeknél semmi nem egészíti ki jobban a rántott pontypatkót és a különféle ünnepi húsokat, ez tény. Ne hezitáljunk, az év végén igenis megérdemeljük a gazdag, tunkolni valóan majonézes finomságokat, sőt, ha szeretjük, csípősen pikánssá is tehetjük őket!

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...