Kása, nemcsak reggelire

Neked is sokszor okoz fejtörést, hogy mi legyen a reggeli? Itt a megoldás: az amarántkása szupergyorsan elkészíthető tápláló finomság, amit nemcsak reggelire ajánlunk, uzsonnára is kitűnő.

Amarant kása

Reggelire szinte kizárólag különféle kását, gyümölcsöt, vagy a házi keksz valamely verzióját készítem, azt tapasztalva, hogy nyoma sincs a reggeli ébredezés-kómának, energikusak ...

Amarántkása (1 éves kortól)

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az amarantot és a tejet egy tálba öntjük.
  2. A csipet sót, cukrot, fahéjat belekeverjük.
  3. Sűrűre főzzük állandó keverés mellett (ha felforrt a tej, általában be is sűrűsödik).

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Még több kásarecept itt >>

Tejberizs rózsavízzel

Egy régi TV Paprika Magazinban láttam meg ezt a receptet. Nagyon tetszett, hogy ezt a már-már unalmas, szürke édességet egy apró csavarintással szinte ünnepivé lehet varázsolni.

Vaníliás puding gluténmentesen

Végre kikísérleteztem ezt a nagyon finom házi pudingot, tojás nélkül. Nagyon ritkán jutok gluténmentes pudinghoz, és amúgy sem szeretem a kész pudingporokat, mert sok mindent tartalmaz, ...

Karamellás tej Gogi Mónitól

Ez az egyetlen formája a tejnek, amit a ksfiam megiszik. Azért készítem házitejből, mert nálunk elérhető a tanyáról, és biztos, hogy a tej látott tehenet, és nem valami tejporos vizes ...

Babakeksz

A képen látható édes macikekszek nem az én érdemem. Egy kedves kismama barátnőmtől kaptuk ajándékba, recepttel együtt:-). A gyerekek imádni fogják, főként, ha hasonló játékos ...

Legújabb receptek

Rakott spenótos palacsinta

Dupla spenóttal (a tésztába és a töltelékbe is kerül), rengeteg sajttal és még több besamelmártással csábít jóllakásra ez a rakott palacsinta. A friss zöld levelekből egyszerű, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!