Ezt az ételt utálja, sőt, ki is tiltotta az udvarból III. Károly király

A király olyannyira ellenzi egy népszerű, sőt, luxusnak számító étel fogyasztását, hogy az évek óta tiltólistás a királyi udvarban.

Bár a királyi család tagjai gyakorlatilag bármit meg(t)ehetnek, természetesen mindenkinek van olyan, amit a világ összes nemesi rangjáért és pénzéért sem lenne hajlandó elfogyasztani. Bár II. Erzsébet kevésbé volt válogatós, bár a banánt csak villával ette, sosem evett tésztát, de hagymaféléket és tengeri herkentyűket sem fogyasztott. Utóbbi nem mellesleg több generáció óta tiltólistás étel, ha ugyanis romlott a tengeri alapanyag, könnyen ételmérgezést kaphat valamelyik családtag.

Károly király kóstolgat (Fotó: Pool Photograph/Corbis/Corbis via Getty Images)

Na de mi a helyzet az új királlyal, III. Károllyal?

Károly nagy környezetvédő hírében áll, van azonban egy étel, amit ő sem hajlandó megenni, sőt, valószínűleg a királyi udvar lakói és látogatói sem fogják fogyasztani addig, amíg ő a király.

A Daily Expressnek Andrew Farquharson, a Clarence House helyettes háztartásmestere elárulta, hogy a libamáj immáron 14 éve tiltólistás étel az egész udvarban. Az egykori walesi herceg még 2008-ban határozatban rögzítette, hogy a királyi család nem fogyaszt többé kacsa- és libamájat, mert az étel az állatok kihasználásával és kínzásával jár együtt.

Bár sokan tudják, az étel elkészítéséhez a kacsát vagy libát egy etetőcsövön keresztül kényszerrel kell etetni/hizlalni, hogy megnagyobbítsák a máját. Az olyan állatvédelmi csoportok, mint a PETA, az étel teljes betiltását követelik.

A háztartásmester elárulta, hogy bár Foie Gras, azaz libamáj sosem lesz tálalva a királyi vacsorákon, az új király imádja a gombákat.

Forrásunk volt. Címlap: Pool Photograph/Corbis/Corbis via Getty Images


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...