Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő karnivor diéta lényege, hogy csak húst lehet fogyasztani. Bár a fogyás szinte garantált, komoly egészségügyi kockázatokkal jár, ha valaki ezzel a módszerrel szeretne fogyni. Ezzel foglalkozik friss Facebook-bejegyzésében az élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozó Rizikometer: tényleg kedvező hatású a „húst hússal” étrend?
A kanvior étrend az állati eredetű élelmiszerek, vagyis a húsfélék, a halak, a tojás és az állati zsírok fogyasztására épül. A növényi alapú ételeket teljesen kizárja.
Hatalmas népszerűségét valószínűleg annak köszönheti, hogy rengeteg influencer népszerűsítette a közösségi médiában, akik arról számoltak be, hogy sokkal fittebbek, mentális állapotuk javult, és növekedett az izomtömegük. Emellett az sem utolsó szempont, hogy nagyon egyszerű, hiszen a kanvior diéta során nincs szükség a kalóriák vagy a tápanyagok folyamatos számolgatására.
A szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy ez az extrém étrend előbb-utóbb alultápláltsághoz és tápanyaghiányhoz vezethet. Egy ilyen étrend kipróbálásába a szakemberek szerint kizárólag dietetikussal konzultálva szabad belevágni.. Vagy úgy sem.
Még több életmódtipp:
- A legőrültebb fogyókúrák, amiket soha ne próbálj ki
- Mi történne, ha soha többet nem mosnál fogat? A válasz döbbenetes!
- Hogyan sportoljunk biztonságosan a téli hónapokban?
A táplálkozási szakértők ugyanakkor arra figyelmeztetnek mindenkit, hogy a szóban forgó étrend extrém jellege, illetve bizonyos élelmiszercsoportok teljes kizárása előbb-utóbb alultápláltsághoz és tápanyaghiányhoz vezethet. Egy ilyen étrend kipróbálásába a szakemberek szerint kizárólag dietetikussal konzultálva szabad belevágni.