Kilószámra lepik el a karfiolfejek a zöldségespultokat. Egészséges, gyorsan elkészül, most már nem is drága, de mi legyen belőle a levesen kívül? Az alábbi cikk segít, hogyan készítsd változatosan a karfiolt!
A karfiol is a megosztó zöldségek táborába tartozik, bár azért időről időre feltűnik a konyhapultokon valamilyen rakott étel, leves formájában, esetleg rántva. Hálás növény, mert hamar megpuhul, tehát gyorsan elkészül és sok mindennel ízesíthető. A karfiol egyébként gazdag C-vitaminban, ásványi anyagokban, sokan nem is gondolnák, de fehér virágát körbeölelő zöld levelei is fogyaszthatóak, főzhetőek. A téli időszak egyik legkedveltebb alapanyaga, máris adjuk az ötleteket, mit készíts belőle, hogy lásd, a karfiol nem unalmas!
Az istenek gyümölcse, a gránátalma >>
{ GALÉRIA = title:Mennyi%20minden%20k%C3%A9sz%C3%BClhet%20karfiolb%C3%B3l!, 0,1,2,3,4,5,6,7 }
Rakott egytálételek szereplőjeként talán a legnépszerűbb, más zöldségekkel összekeverve, előre megpárolva rétegezhetjük. Fontos, hogy ne hagyjuk ki ezt a lépést a karfiolt és zöld társait legalább blansírozzuk meg egy cseppet, hogy a sütőből előkerülő, kész rakott étel ne okozzon csalódást, ráadásul az előpuhított hozzávalók jobban magukba szívják a nedvességet, adott esetben a szaftot. A darált hús itt is játszik, az előre megfőzött rizs, a tejföl, esetleg a hozzákevert tojás, valamint az étel tetejére halmozott sajt felteszik az i-re a pontot.
Szuperélelmiszer – a mindentudó méz >>
A rántott karfiolt senkinek sem kell bemutatnunk, de az is biztos, hogy sokan nincsenek oda a bundázott rózsákért. Itt nincsen titok, ha valakinek eddig nem fűlt a foga a karfiol ezen változatáért, nem kertelünk – annak ezentúl sem fog. Tippünk: panírozás előtt add meg a dolog módját és főzd elő a karfiolt, sokkal kevesebb ideig kell így a forró olajban sütni, plusz biztosan nem ég meg.
További karfiolos receptekért kattints ide >>