Ha herótod van már a rizstől, akkor próbáld ki az egészségesebb karfiolrizst

Szeretnél több zöldséget beiktatni az étrendedbe? Cseréld le a rizst, és próbáld ki az egészségesebb karfiolrizst, ami pikkpakk elkészíthető.

Itt az ideje elengedni, hogy csak a rizs és a krumpli lehet jó köret! Persze azt sem mondanánk, hogy ezeket örökre el kell felejteni, de érdemesebb egy kicsit felpezsdíteni a köreteink választékát. És ha már újítunk, akkor miért ne egy egészségesebb opcióval tegyük? Itt jön képbe a karfiolrizs!

Ennek a köretnek nagyon alacsony a szénhidrát és a kalóriatartalma is (a teljes receptért kattints ide)

Nyilván nem fogunk álltatni: nem, a karfiolrizs, nem egyezik meg a rizzsel, sem ízre, sem pedig állagra, de rengeteg egészségügyi előnnyel jár, ha néha őt választjuk. Sokkal kisebb a kalória- és a szénhidráttartalma is, nem beszélve arról, hogy C-, K- és B16-vitaminokban is gazdagabb. A karfiolrizs pedig igazán egyszerűen elkészíthető, szóval amiatt sem kell aggódnod, hogy nagyobb bonyodalommal járna. Mutatjuk is, hogyan lesz szerintünk a legfinomabb:

Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol (kb. 1kg), 3 ek olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, petrezselyem ízlés szerint, chili ízlés szerint

A megtisztított karfiolt vágjuk nagyon apró darabokra, majd konyhai robotgépben daráljuk finomra (rizsszem nagyságúra). Serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük meg rajta a reszelt fokhagymát. Majd borítsuk rá a ledarált karfiolt, és pároljuk puhára 8-10 perc alatt. Időnként kevergessük át.

Sóval-borssal ízesítsük, tálaláskor szórjuk meg egy kevés friss petrezselyemzölddel és chilivel.

Fogyaszthatjuk magában, sült zöldségekkel, ragukkal vagy grillezett húsokkal. Vegák, vegánok és húsevők egyaránt kedvelni fogják. Ha pedig szeretnéd, akkor tovább ízesítheted szójaszósszal, vagy ami szerinted passzol hozzá.

Egytálételként és köretként is megállja a helyét (a teljes receptért kattints ide)

A teljes receptet itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd el valakinek, akinek pont jól jönne!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több fantasztikus recept tőlünk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...