Itt az ideje elengedni, hogy csak a rizs és a krumpli lehet jó köret! Persze azt sem mondanánk, hogy ezeket örökre el kell felejteni, de érdemesebb egy kicsit felpezsdíteni a köreteink választékát. És ha már újítunk, akkor miért ne egy egészségesebb opcióval tegyük? Itt jön képbe a karfiolrizs!
Nyilván nem fogunk álltatni: nem, a karfiolrizs, nem egyezik meg a rizzsel, sem ízre, sem pedig állagra, de rengeteg egészségügyi előnnyel jár, ha néha őt választjuk. Sokkal kisebb a kalória- és a szénhidráttartalma is, nem beszélve arról, hogy C-, K- és B16-vitaminokban is gazdagabb. A karfiolrizs pedig igazán egyszerűen elkészíthető, szóval amiatt sem kell aggódnod, hogy nagyobb bonyodalommal járna. Mutatjuk is, hogyan lesz szerintünk a legfinomabb:
Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol (kb. 1kg), 3 ek olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, petrezselyem ízlés szerint, chili ízlés szerint
A megtisztított karfiolt vágjuk nagyon apró darabokra, majd konyhai robotgépben daráljuk finomra (rizsszem nagyságúra). Serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük meg rajta a reszelt fokhagymát. Majd borítsuk rá a ledarált karfiolt, és pároljuk puhára 8-10 perc alatt. Időnként kevergessük át.
Sóval-borssal ízesítsük, tálaláskor szórjuk meg egy kevés friss petrezselyemzölddel és chilivel.
Fogyaszthatjuk magában, sült zöldségekkel, ragukkal vagy grillezett húsokkal. Vegák, vegánok és húsevők egyaránt kedvelni fogják. Ha pedig szeretnéd, akkor tovább ízesítheted szójaszósszal, vagy ami szerinted passzol hozzá.
A teljes receptet itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd el valakinek, akinek pont jól jönne!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Még több fantasztikus recept tőlünk: