Tök jó vega finomságok >>
Amikor először találkoztam velük a piacon, kicsit idegenkedtem tőlük. Arra gondoltam, tuti valami génkezelt zöldségről van szó. Nem is éreztem, hogy adjak nekik egy esélyt, de érdekelt, hogy hogyan is születnek.
A burgonya sötét oldala >>
Angliából származnak, és több évtizedes növénynemesítéssel érték el ezt a szivárványszín hatást, amelyet a főzés, illetve sütés során sem veszítenek el. Olvastam egy cikket arról, hogy hogyan reagál lúgos, illetve savas hatásra. Érdekes dolgokat produkált például a borban főzésre. Színe a lilából csodálatos rózsaszínre változik.
rakott karfiol
A pagodakarfiol nagyon finom! Imádom a karfiolt is, a brokkolit viszont nem, a pagoda karfiol ennek a kettőnek az ötvözete. De az íze sokkal jobb, mint a karfiolnak. :) Imádom! Nagy kedvenc ...
tilápiareceptek
A számomra újdonságok felfedézése során a minap a Kaiser's-ban megpillantottam a gusztusos pagodakarfiolt, és a magyar konyhának csak a pótkávéból ismert cikóriát - hát hazahoztam ...
bélszín
A párom nagyon szereti a steaket, úgyhogy ideje volt egy jó receptet találni. Egy német oldalon akadtam egy táblázatra, a bélszínérmék (steak) sütéséhez.
Mindennapi köretünket... >>
Ízre nem különböznek hagyományos társaiktól, viszont remek tulajdonságuk, hogy egészségvédő hatásuk van. A narancssárga változatok például sokkal több béta-karotint tartalmaznak, amelyek rendkívül jó hatással vannak bőrünkre. A lilákban pedig anthocyanin van, amely a szív- és érrendszeri betegségekre megelőzésére kiváló.
Elfelejtett köretek, térj el a megszokottól! >>
Színeiket tekintve létezik belőlük fehér, sárga lila és zöld. De a zöld színt nem csak növénymutációval érhetik el, gondoljunk csak a pagodakarfiolra! A pagodakarfiol már a 16. században ismert volt, a brokkoli és a karfiol keresztezéséből hozták létre. Húsa lágy, íze pedig kissé a mogyoróra emlékeztet.
rakott karfiol
Vettem karfiolt a piacon. Másnap a család is hazaállított egy szép nagy fej karfiollal. A mélyhűtőben is találtunk karfiolt. Így készült el sorban 3 különböző karfiolos étel, amelyek ...
karfiolleves
Egyszerűen nem győzők betelni az új Gordon Ramsay könyvemmel. Ezt a karfoillevest rögtön fel is vettük a vendégváró levesek közé: hamar elkészíthető, látványosan tálalható, és ...
rakott zöldség
Ez egy tipikus "gombhoz a kabátot" sztori. Úgy kezdődött, hogy megmaradt 3 gerezd zúzott fokhagymám (kinevetni tilos!), amit még az előző esti lángos mellé törtem össze. Fokhagymát ...
A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>