Karácsonyról maradt töltött káposztát árultak egy étteremben

Két, Temesvár melletti éttermet is bezáratott a helyi fogyasztóvédelmi hatóság, az egyiket azért, mert egy cseppet túlkoros töltött káposztát kínáltak a vendégeknek. 

Két romániai éttermet záratott bea fogyasztóvédelmi hatóság temesvári területi kirendeltsége, mert az éttermekben kritikán aluli állapotok uralkodtak. Egy lugosi éttermet a hatóság többek között azért záratott be, mert a vendégeknek még augusztusban is a karácsonyról megmaradt töltött káposztát kínálták fogyasztásra.

a 444.hu-n megjelent írás szerint a vendéglő dolgozói"abban reménykedve, hogy a vendégeknek nem tűnik föl: veterán fogást kaptak." A matuzsálemi káposzta mellett több szabálytalanságon is érték az említett éttermet, többek között lejárt szavatosságú, jelöletlen alapanyagokat találtak a konyhában, a húsokon nem tüntették fel, mikor és honnan szállították az étterembe, valamint például a megfőzött levest is a padlón tárolták.

A Temesvárhoz közeli éttermeket a vizsgálat idejére bezárták, így az ünnepi káposztát már senki nem tudja sem megnézni, pláne nem megkóstolni.

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

via 444.hu, foter.ro, mediafax.ro

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...