Megvan, mikortól nyitnak az első karácsonyi vásárok a fővárosban

Hamarosan megnyitnak a fővárosi karácsonyi vásárok, ahol jégpályával, fényfestéssel, zenei produkciókkal, látványosan feldíszített karácsonyfával, magyaros ételekkel és forralt borral várják majd az érdeklődőket.

Már nem kell sokat aludni, és megnyílnak Budapest ikonikus karácsonyi vásárai! Ha te is szeretnéd megalapozni az idei karácsonyi ünnepek hangulatát, akkor nem hagyhatod ki őket. Mutatjuk, hogy mely vásárokat látogathatod november közepétől!

Hamarosan megnyitnak az első karácsonyi vásárok a fővárosban

November végétől várja a látogatókat a Deák téri karácsonyi vásár

A Deák Ferenc téri vásárban és a Városháza parkban hagyományos karácsonyi édességeket, ételeket és italokat, valamint magyar kézműves termékeket lehet majd vásárolni.

November 24-től január 7-ig minden nap lehet majd korcsolyázni a Városháza parkban reggel 8 órától 20 óráig, míg csütörtöktől vasárnapig, egészen 21 óráig tartanak nyitva. December 3-án, az első adventi vasárnapon közös gyertyagyújtás lesz a Városháza parkban, december 6-án pedig mikulásünnepséget is szerveznek, írja az MTI.

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Hagyományos isler

Nem telhet el ünnep isler nélkül, ez a két dolog annyira egybetartozik, mint az omlós aprósütemény két oldala. Készítsük valamilyen piros lekvárral, ez a klasszikus isler egyik ...

November 17-én nyit az Advent Bazilika elnevezésű karácsonyi vásár

A vásáron látványos ünnepi fénydekoráció, multimédia-kiállítás, zenei produkciók, 12 méteres karácsonyfa, fényfestés, jégpálya, kézműves és gasztronómiai kiállítók várják az érdeklődőket a budapesti Szent István Bazilika előtti téren.

Jó hír, hogy minden nagykonyhánál elérhető lesz naponta egy étel, amelyet 1500 forintos fix áron vásárolhatnak meg a látogatók.

Ezenfelül a rendezvényen az idei évben is kizárólag hazai kiállítók kapnak helyet, akik között kézműves és gasztronómiai árusok egyaránt megtalálhatóak, a hungarikumok pedig külön hangsúlyt kapnak majd. 


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...