Durva árak – 6000 forint lehet a lángos a karácsonyi vásárban

Kikerült a Facebookra egy kép a Szent István Bazilika mögötti karácsonyi vásár egyik étlapjáról. Ugyan eddig sem volt valószínű, hogy olcsón megússzák majd az odalátogatók a falatozást, az idei árak mégis sokkolóak.

A Szent István Bazilika mögött megtartott karácsonyi vásár az egyik legtöbb vendéget bevonzó, belvárosi ünnepi rendezvény. Éppen ezért a legtöbb évben borsos árak várják az andalgókat, nemcsak az árusoknál, hanem az ételes és italos standoknál is. Az idei karácsonyi vásár árai nemrég felkerültek a Facebookra, és mondhatni nem nagyon hozzák meg a kedvet a lángosozáshoz.

A Vakmajom Facebook-oldalon megjelent kép alapján be lehet lőni, hogy mennyire lesz ünnepi a hangulat az idei karácsonyi vásáron Budapesten, a Szent István Bazilika mögött.

A sima lángos 2000 forintért majszolható, és innen már csak felfelé kúsznak az árak: a sajtos-tejfölös verzió már 1600 forinttal drágább, az annál extrább fajták ára pedig egészen 6000 forintig felmegy.

Hatalmas (legalábbis annak hangzó) hústálak is kérhetőek a pultnál 7600 és 9600 forint közötti árakon. A 3000 forintos sült krumplihoz viszont legalább jár szósz, azt nem kell külön megvenni.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...