Ha a karácsonyi ünnepekre pulykával (is) készülsz, akkor ne hagyatkozz a megérzéseidre, és legyen tökéletes a felszeletelése is. Ehhez különböző késekre és egy vágódeszkára lesz szükséged. Lássuk, hogyan vágd fel tökéletesre a karácsonyi pulykát!
Kattints a galériára, és kövesd te is lépésről lépésre a karácsonyi pulyka felszeletelését!
Lépésről lépésre mutatjuk, hogy vágd fel a karácsonyi pulykát
1. Előkészület
Miután elkészült a pulyka, adjunk időt neki, hogy hűljön és megpihenjen a vágódeszkán. Minimum 30 percen át pihentessük, így nem fog kifolyni a hús szaftja, amikor felvágjuk. Fontos az is, hogy legyen elég nagy deszkánk, amin felszelhetjük, illetve szeletelőkés és séfkés is kelleni fog majd.
3. Utolsó előtti lépés
A mell és a szárny eltávolítása után, a pulyka ugyanazon oldalán maradva, a tetején lévő bőrt vágjuk át a mellcsont mentén a nyakízülettől. Ezután vezessük át a kést a mellhúson a bordacsont mentén, a lehető legtöbb húst eltávolítva. Húzzuk hátra a szárnyat, ahogyan a combokat is, és vágjuk el az ízületnél.
Pulyka Wellington módra
A pulyka Wellington módra egy elegáns és különleges étel, amely a klasszikus Beef Wellington receptjének egy szárnyas húsból készült változata. Lényege, hogy a pulykamellfilét ízletes ...
Gesztenyével töltött pulykatekercs
Íme egy ütős töltött pulykarolád: igazi ízbomba, kiadós, és csodásan mutatós. A pulyka egy szívmelengetően tartalmas gesztenyés-áfonyás töltelékkel készül, és szalonnába ...
Ropogós pulyka schnitzel zsályás salsa verdével és orzo al limone-val
Ez a recept új szintre emeli a klasszikus rántott húst, amit ezúttal pulykából készítettünk élénkzöld, fűszeres, zsályás salsa verde mártással párosítva: salsa enyhén sós és ...
További hasznos ünnepi tippekért kattints: