Ha idén virítanál valami luxi ebédet vagy vacsorát karácsonyra, mutatunk pár olyan szép leves-, hal- illetve húsételreceptet, valamint desszertet, hogy már esztétikailag is élmény lesz, ha elkészíted őket, hát még ha belekóstolsz!
LEVES
Nem csak a halászlé és a borleves opció, ha ünnepi levesen gondolkodsz!
1. A gesztenye téli barátunk - különleges választás, ha tejszínnel krémesíted, és babérral, kakukkfűvel ízesíted!
2. Karfiol, igaz, de a sáfránnyal és ezzel a külsővel istenien mutat majd az ünnepi asztalodon!
3. A cékla mind színét, mind ízét, mind szezonalitását tekintve korrekt választás karácsonyra - szerecsendióval, görögjoghurttal pompás!
HÚSÉTEL
Sültek, töltött húsok, liba, kacsa, pulyka, de akár csirke is kaphat most ünnepi ruhát.
1. Göngyölt húsokból nem lehet eleget készíteni. Ezúttal aszalt paradicsommal, mandulapehellyel.
2. Konfitált libacombok, amik garantáltan nem száradnak ki! párolt lilakáposztával, nyilván.
3. Gesztenye, aszalt szilva, pulyka - karácsonyi trió, kihagyhatatlan. Párolt jázminrizzsel ajánljuk!
HALÉTEL
Végre egy alkalom az évben, amikor szinte kötelező a halfogyasztás.
Lazac - most mellette döntöttünk. Próbáld ki ezt a céklás verziót, még vörösáfonya is került rá!
EGYTÁLÉTEL
Egy kiadós egytálétellel a köretet és a főételt egyszerre tudhatjuk le.
A töltött káposzta kötelező elem. Most viszont a szabolcsira esett a választásunk, ami paradicsommal készül.
ÉDESSÉG
Van választási lehetőség a zserbón és bejglin túl is!
1. A mákos guba helyett most diósat hoztunk, ráadásul tortaformában.
2. Hájas tészta, igazi téli választás - a szilvalekvár pedig a legjobb barátja.
3. Panettone - az olasz karácsonyi kuglóf csodaszépen mutat, hát még, ha beleharapsz!
Ezt láttad az ízHUSZÁR magazinon?
12 csodaszép karácsonyi főfogás - kápráztass el mindenkit, hogy a te ünnepi menüd legyen a sztár