Télen talán a legutolsó dolog, ami eszünkbe jut, hogy egy jó hideg sört igyunk egy fárasztó nap után, vagy a barátokkal találkozva. Mert a sör ugyebár hidegen a legjobb a forró nyári napokon, de van egy barna sör, a Soproni Óvatos Duhaj Démon, ami a téli estékhez is tökéletesen passzol. Az ital ajánlott fogyasztási hőfoka7-10 fok, ígyélvezhető igazán az íze.
A Soproni nyáron, a magyar piacon elsőként jelent meg a felsőerjesztésű, ALE típusú sörökkel. Az Óvatos Duhaj IPA a szezon igazi slágerterméke lett, szerkesztőségünknek is lehetősége volt tesztelni. Novembertől pedig megújult a korábban is kapható Démon barna sörük, ami szintén a Soproni sörkülönlegességek családjának tagja lett. Az italnégyfajta malátából, Saphír aromakomlóból, és a mélybarna színt kölcsönző speciális karamellmalátából készül.
Szerkesztőségünk is tesztelhette a megújult Démont, és miután ritkán fogyasztunk sört, meglepő, hogy milyen hatást gyakorolt ránk.
Pohárba töltésnél tényleg egy „gyönyörű szép színű italt” kapunk a karamellmalátának köszönhetően. Illata édeskés, kicsit „csokoládés jellegű” volt, nagyon kellemes. Több kolléga is megjegyezte a kóstolásnál, hogy bár egy picit testes italról van szó, nagyon könnyen csúszik, és egyáltalán nem érződik rajta az 5,2%-os alkoholtartalom.
Kifejezetten édeskés sörről van szó, ami a hölgykollégáknak is különösen tetszett - érezhető a karamellmaláta intenzitása és édessége. Többen is kiemelték, hogy a sörre nagyon illik az Óvatos Duhaj Démon megnevezés, mivel „óvatos” ízvilágú, ezért könnyen csúszik, de „duhaj” is, mivel mindeközben ütősebb, mint egy sima barna sör.
Milyen ételek mellé ajánljuk?
Bár a Démon önmagában is megállja a helyét, főleg húsokhoz ajánljuk. Tökéletes választás kacsához, borjúhoz, sült csülökhöz, vagy akár vadhúsokhoz is illik a melaszos, édes maláta miatt. Mi még egy jó csokis brownie mellé is el tudjuk képzelni...sőt, karácsonyi ajándéknak is, ha még nem választottatok semmit apának vagy a tesónak.
További információt a megújult Soproni Óvatos Duhaj Démonról itt találsz!