Karácsonyi meglepetésnek sem utolsó az Óvatos Duhaj Démon – megkóstoltuk a megújult sörkülönlegességet

Egy sör, amit télen is élvezet fogyasztani. Leteszteltük az immáron termékcsaláddá alakult Soproni Óvatos Duhaj új tagját, a Démont. (x)

Télen talán a legutolsó dolog, ami eszünkbe jut, hogy egy jó hideg sört igyunk egy fárasztó nap után, vagy a barátokkal találkozva. Mert a sör ugyebár hidegen a legjobb a forró nyári napokon, de van egy barna sör, a Soproni Óvatos Duhaj Démon, ami a téli estékhez is tökéletesen passzol. Az ital ajánlott fogyasztási hőfoka7-10 fok, ígyélvezhető igazán az íze.

A Soproni nyáron, a magyar piacon elsőként jelent meg a felsőerjesztésű, ALE típusú sörökkel. Az Óvatos Duhaj IPA a szezon igazi slágerterméke lett, szerkesztőségünknek is lehetősége volt tesztelni. Novembertől pedig megújult a korábban is kapható Démon barna sörük, ami szintén a Soproni sörkülönlegességek családjának tagja lett. Az italnégyfajta malátából, Saphír aromakomlóból, és a mélybarna színt kölcsönző speciális karamellmalátából készül.

Szerkesztőségünk is tesztelhette a megújult Démont, és miután ritkán fogyasztunk sört, meglepő, hogy milyen hatást gyakorolt ránk.

Pohárba töltésnél tényleg egy „gyönyörű szép színű italt” kapunk a karamellmalátának köszönhetően. Illata édeskés, kicsit „csokoládés jellegű” volt, nagyon kellemes. Több kolléga is megjegyezte a kóstolásnál, hogy bár egy picit testes italról van szó, nagyon könnyen csúszik, és egyáltalán nem érződik rajta az 5,2%-os alkoholtartalom.

Kifejezetten édeskés sörről van szó, ami a hölgykollégáknak is különösen tetszett - érezhető a karamellmaláta intenzitása és édessége. Többen is kiemelték, hogy a sörre nagyon illik az Óvatos Duhaj Démon megnevezés, mivel „óvatos” ízvilágú, ezért könnyen csúszik, de „duhaj” is, mivel mindeközben ütősebb, mint egy sima barna sör.

Milyen ételek mellé ajánljuk?

Bár a Démon önmagában is megállja a helyét, főleg húsokhoz ajánljuk. Tökéletes választás kacsához, borjúhoz, sült csülökhöz, vagy akár vadhúsokhoz is illik a melaszos, édes maláta miatt. Mi még egy jó csokis brownie mellé is el tudjuk képzelni...sőt, karácsonyi ajándéknak is, ha még nem választottatok semmit apának vagy a tesónak.

További információt a megújult Soproni Óvatos Duhaj Démonról itt találsz!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...