5 trükk, ami az egyszerű köretedből elegáns ünnepit varázsol

Ha ünnep van, úgy érezhetjük, hogy mindenből a legszebbet, a legelegánsabbat kell elővenni, legyen az étkészlet, jókedv vagy éppenséggel köret. Persze az idő vagy a pénz nem mindig adott minderre: nézzük meg hát, hogy lesz a szerény karácsonyi köretből (pofonegyszerűen) elegáns!

A karácsonyi köret nem egy szigorúan meghatározott kategória, sokkal inkább támadnak vele szemben minőségi, semmint alapanyagbeli elvárások. Tehát készülhet burgonyából, csak valamilyen extravagáns módon, egzotikus kiegészítőkkel, egyszóval lenyűgözően. Pedig abszolút nem kell ekkora túlzásokba esnünk – a karácsonyi köreteink igenis lehetnek egyszerűen elegánsak, az alábbi módokon.

Nézd meg galériánkban, hogyan lesz az egyszerű karácsonyi köret is elegáns

Még több elegáns karácsonyi köret receptje vár:

Klasszik svéd gombasaláta

A svéd gombasaláta általában a szilveszteri bulik egyik sztárja, de miért ne lehetne az év bármely szakában elkészíteni? Pillanatok alatt elkészül, és rendkívül finom. Próbáljátok ...

Könnyed hercegnőburgonyák

A krumplipüré nagyszerű köret, viszont, ha hercegnőburgonyát tálalunk, az biztosan valami különleges fogás mellé készült. Csak egy kis extra ráfordítás, és máris elkészül. ...

Hagyományos bécsi burgonyasaláta

A bécsi burgonyasaláta egy igazán jóízű, szaftos, ecetes köret, amit leginkább a bécsi szelethez szoktak párosítani, de bármilyen rántott hús mellett megállja a helyét. A lelkét a ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ötlet a konyhába, hogy szép legyen az ünnep:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...